TRAGEDIA de la COLECTIV: VESTI imbucuratoare despre RANITII de la SPITALUL MILITAR

TRAGEDIA de la COLECTIV. O serie de vesti bune despre victimele INCENDIULUI din clubul COLECTIV au venit, luni dimineata, de la Spitalul Militar din Bucuresti. Directorul spitalului, FLORENTINA IONITA RADU, a declarat ca trei dintre pacientii care se aflau la terapie intensiva sunt intr-o stare mult mai buna, asa ca vor fi transferati la sectia de arsi.

TRAGEDIA de la COLECTIV. Din nefericire, alti cinci pacienti de la SPITALUL MILITAR sunt in continuare in stare grava, unul dintre ei fiind intubat. Totusi, FLORENTINA IONITA RADU le-a spus jurnalistilor, in fata unitatii medicale, ca edemul a scazul destul de mult, asa ca victimele pot fi recunoscute acum. FLORENTINA IONITA RADU a subliniat ca este foarte important, de acum incolo, pentru ca starea lor sa nu se inrautateasca, “sa nu apara suprainfectii, sa fie hidratati corespunzator si sa aiba aportul alimentar necesar”.

TRAGEDIA de la COLECTIV. Directorul spitalului a spus ca toti pacientii au inceput sa manance, mai putin cel care este inca intubat. In acest sens, a existat o importanta mobilizare a cadrelor medicale, astfel incat fiecare pacient sa aiba asistenta si infirmiera care sa-l ajute sa se hraneasca. “Ei nu se pot hrani singuri. Toata lumea are mainile arse, iar unii au si arsuri pe fata si pe spate”, a declarat FLORENTINA IONITA RADU, adaugand ca “este important sa manance hiperproteic, avem specialist care se ocupa sa fie hraniti corespunzator”.

TRAGEDIA de la COLECTIV. Medicul a adaugat ca situatia se poate schimba oricand in cazul celor cinci pacienti care sunt inca in stare critica, pentru ca au arsuri pe caile respiratorii. Toate victimele de la SPITALUL MILITAR sunt tineri cu varste sub 30 de ani. Potrivit reprezentantului spitalului, medicii opereaza in fiecare dimineata si se va continua reinterventia chirurgicala acolo unde este cazul.

TRAGEDIA de la COLECTIV. “Noi suntem foarte optimisti, faptul ca trei sunt mai bine e un lucru imbucurator”, a aratat FLORENTINA IONITA RADU, spunand ca foarte multe persoane au sunat si s-au oferit sa ajute. Pe lista de asteptare pentru donarea de sange se afla pana acum 23 de persoane (fiind asigurat necesarul pentru saptamana aceasta), iar cine doreste sa faca acest lucru poate lua direct legatura cu SPITALUL MILITAR.

TRAGEDIA de la COLECTIV. Un INCENDIU PUTERNIC a avut loc, vineri noaptea, in CLUBUL COLECTIV din Capitala in timpul unui concert rock. 30 de persoane au murit si 137 se aflau internate, duminica seara, in spitalele Capitalei. Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat ca numarul deceselor este posibil sa creasca, avand in vedere starea grava a ranitilor.

Sursa foto: realitatea