TRAGEDIA de la MIHAILESTI: Victimele, comemorate la 10 ani de la explozie

La monumentul de la MIHAILESTI, ridicat in amintirea EROILOR POMPIERI care si-au pierdut viata in urma cu zece ani in tragicul eveniment petrecut pe DN 2, va avea loc sambata o slujba religioasa de pomenire organizata de ISU Buzau.

Colegii si rudele tragediei din 24 mai 2004 provocata de EXPLOZIA unui autotren incarcat cu 20 de tone de azotat de amoniu vor pastra un moment de reculegere in amintirea celor dragi si vor depune coroane si flori.

Citeste si: EXPLOZIE PUTERNICA LA ALRO SLATINA. DOI MUNCITORI AU FOST RANITI

Pe data de 24 mai 2004, la ora 5,47 si 5,49 in comuna MIHAILESTI, judetul Buzau, la 32 de kilometri sud de Buzau, a avut loc EXPLOZIA unui autotren care transporta 20 de tone de azotat de amoniu in urma careia 18 persoane au MURIT, iar alte 13 au fost grav ranite.

Printre victime s-au numarat sapte POMPIERI, trei lOCALNICI si doi JURNALISTI, Elena Popescu si Ionut Barbu, de la postul de televiziune Antena 1.

In urma EXPLOZIEI s-a format un crater cu adancime de 6,5 metri si un diametru de 21 metri, iar bucati de metal au fost aruncate pe o raza de 200 de metri afectand acoperisurile mai multor case din zona.

ATENTAT IN CHINA: BILANTUL PROVIZORIU ESTE DE 31 DE MORTI SI 94 DE RANITI. UPDATE

Trei reprezentanti ai firmelor care au asigurat transportul si livrarea azotatului de amoniu, au fost condamnati la cate patru ani de inchisoare.

In aprilie 2014, la 10 ani de la TRAGICUL EVENIMENT, Asociatia jurnalistilor din judetul Buzau i-a propus pe cei doi JURNALISTI cazuti la datorie, Elena Popescu si Ionut Barbu, cetateni de onoare post-mortem ai municipiului Buzau.

Sursa foto: agerpres.ro