TRAGEDIA DIN COLECTIV. AMBASADORUL FRANTEI: Duminica va sosi o ECHIPA DE MEDICI SPECIALISTI din Franta

AMBASADORUL FRANTEI la Bucuresti, FRANCOIS SAINT-PAUL, a declarat duminica in fata CLUB COLECTIV ca in cursul serii va veni o echipa de MEDICI SPECIALISTI DIN FRANTA, care sa ajute doctorii romani care trateaza VICTIMELE INCENDIULUI ce a izbucnit in clubul bucurestean vineri.

Ambasadorul a adus un omagiu victimelor incendiului, duminica seara, alaturi de mii de persoane care au venit in fata localului cu flori si lumanari.

El a anuntat ca in cursul serii va veni la Bucuresti “o echipa medicala cu cei mai buni experti in tratarea arsurilor”. Este vorba de medicul Vincent de Broucker si profesorul Marc Chaouat.

“Primul contact cu domnul Arafat o sa fie diseara. Eu vin la aeroport personal pentru aceasta echipa. Suntem alaturi de romani!”, a spus ambasadorul Frantei la Bucuresti.

CITESTE SI: MEDIC ISRAELIAN VENIT SA AJUTE VICTIMELE DE LA COLECTIV: N-AM MAI VAZUT O ASEMENEA TRAGEDIE

“As vrea sa imi exprim cele mai sincere condoleante pentru aceasta tragedie. A fost o adevarata tragedie. Imi amintesc solidaritatea Romaniei cand am avut loc atentatul la Charlie Hebdo si as vrea sa demonstrez azi solidaritatea noastra. Am fost frapat si am admirat ce au facut cei de la SMURD, medicii si politistii si toata lumea mobilizata si domnul secretar stat Raed Arafat si domnul Banicioiu. Eu cred ca s-a facut tot ce putea si a fost o mobilizare extraordinara”, a spus ambasadorul Frantei la Bucuresti.

Misiunea la Bucuresti a celor doi medici a fost programata cu mai mult timp in urma, anunta Ambasada Frantei, in cadrul unui proiect de cooperare inceput in 2013, pentru realizarea, cu finantare de la Banca Mondiala si din fonduri structurale europene, a patru centre specializate in tratarea arsurilor grave.

Marc Chaouat, de la Spitalul St. Louis de la Paris, este secretarul general al societatii savante (arsuri grave). Doctorul De Broucker este seful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille. Din echipa de experti francezi vor face parte si reprezentanti din Ministerul francez al Sanatatii. 

CITESTE SI: TRAGEDIA DIN COLECTIV: O ECHIPA MEDICALA DIN ISRAEL OPEREAZA LA BAGDASAR, URMAND SA MEARGA SI LA SUUB

Acesti specialisti francezi de inalt nivel vor fi la dispozitia autoritatilor romane pentru a-si impartasi experienta.

Ambasada Frantei a mai anuntat ca, in semn de solidaritate si de compasiune cu poporul roman si familiile victimelor incendiului din clubul Colectiv, drapelele vor fi coborate in berna la Ambasada Frantei, in toate sediile Institutului Francez din Romania, precum si la Liceul Francez din Bucuresti, pe durata celor trei zile de doliu national.

De asemenea, elevii de la Liceul Francez “Anna de Noailles” din Bucuresti vor pastra luni un moment de reculegere in memoria victimelor.

Duminica seara, numarul deceselor in urma tragediei de la Colectiv s-a ridicat la 30. Zeci de tineri sunt internati in spitalele bucurestene dupa ce un incendiu violent a izbucnit vineri, in timpul concertului trupei Goodbye to Gravity, in club Colectiv. Zilele de 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie au fost decretate zile de doliu national.

Sursa foto: observatorulbh