TRAGEDIA din COLECTIV: CLAUDIU PETRE si ADRIAN RUGINA, decorati post-mortem de IOHANNIS

Presedintele KLAUS IOHANNIS a conferit post-mortem Ordinul National “Pentru Merit” in grad de Cavaler lui CLAUDIU PETRE si lui ADRIAN RUGINA, care au murit in incendiul de vineri seara din Capitala.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, ordinul a fost conferit “in semn de apreciere pentru curajul, altruismul si daruirea de care au dat dovada in timpul tragicului eveniment de la Clubul “Colectiv” din Bucuresti, incercand salvarea mai multor vieti cu pretul sacrificiului suprem”.

CITESTE SI: TRAGEDIA de la COLECTIV: ADRIAN RUGINA si CLAUDIU PETRE si-au pierdut viata salvandu-i pe altii

ADRIAN RUGINA (38 de ani), tobosarul trupei Bucium, si CLAUDIU PETRE (36 de ani), fotograf si blogger, si-au pierdut viata in INCENDIUL de vineri seara de la clubul COLECTIV, salvand alti tineri din flacari. ADRIAN RUGINA si CLAUDIU PETRE au iesit initial la timp din club, nevatamati, insa s-au intors in cladire incercand sa ajute alti oameni sa scape din incendiu. Martorii spun ca cel putin 10 oameni au supravietuit datorita celor doi, ei nefiind singurii care si-au riscat sau pierdut viata pentru a salva alti oameni din flacari.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV: PRIMELE REZULTATE ALE AUTOPSIILOR. CAUZA PRINCIPALA A DECESELOR

Incendiul de la Clubul Colectiv s-a soldat cu 31 de morti si peste o suta de raniti.

Sursa foto: ziarulring