TRAGEDIA din COLECTIV: Doi medici-specialisti din Turcia, desemnati sa ajute la salvarea ranitilor

Ministerul Sanatatii din Turcia a desemnat doi medici specialisti sa lucreze impreuna cu medicii romani pentru salvarea ranitilor aflati in spitalele din Bucuresti dupa tragicul eveniment de vineri seara din clubul “Colectiv”, informeaza Realitatea. 

Este vorba despre presedintele Consiliului pentru arsi al Turciei, profesor in chirurgie generala si terapie intensiva, prof. Çinar Yasti, si dr. Isa Sözen, specialist in arsi, a informat ambasada Turciei in Romania, scrie Agerpres.

Ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, a anuntat miercuri ca in spitalele din Bucuresti mai sunt internati 133 de raniti in incendiul de la clubul “Colectiv”, iar dintre acestia peste 80 sunt in stare critica si grava.

CITESTE SI: TRAGEDIA de la COLECTIV: Medic francez: In cei 20 de ani de experienta, nu m-am confruntat cu o astfel de situatie

Intrebat daca se va apela la medici din tara pentru a veni la Bucuresti sa ajute, BANICIOIU a spus ca exista echipe in stand-by. El a mentionat ca s-a primit ajutor din partea medicilor francezi, israelieni si turci.

CITESTE SI: BANICIOIU: Este un tip de leziune pe care medicii spun ca nu au mai vazut-o. Nu stiu ce s-a intamplat in clubul acela

“Suntem acum si cu echipele israeliene si cu echipele turcesti, sunt echipe noi fata de cele care au fost pana acum din Israel. Acestia vor merge la mai multe spitale. Este o echipa de israelieni in paralel cu cea care este deja in Romania de zilele trecute si este o echipa de medici turci. Si-au manifestat mai multi dorinta de a veni si ofera un ajutor esential. Toti lauda prestatia echipelor romanesti”, a completat BANICIOIU.

Sursa foto: digi24