TRAGEDIA din COLECTIV: Peste o mie de persoane au DONAT SANGE pentru victime. Donatorii, asteptati si saptamana viitoare

Peste 900 de bucuresteni au donat sange pe parcursul zilei de sambata pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv, iar in cursul diminetii de duminica, alti 200 de donatori au fost inregistrati la Centrul de Transfuzie din Capitala.

De asemenea, alte peste o suta de persoane asteptau la coada pentru a intra in Centru si a face analizele necesare in vederea donarii.

Medicii fac apel ca donatorii sa vina si in decursul saptamanii viitoare, dat fiind faptul ca va fi perioada in care vor incepe interventiile chirurgicale. 

Dr. Neagu Florianda, sef de sectie la Compartimentul Coordonare recrutare, testare si donare din cadrul Centrului, a declarat ca pana sambata la ora 17,00 la nivelul intregii Capitale se inregistrasera peste 900 de donatori.

“Unitatile din spitale sunt tot ale noastre, sunt doar puncte exteriorizate in spitale. Practic se fac analize la noi, pungile se intorc si se prelucreaza tot la noi, apoi se intorc la spital. Ei sunt niste puncte in exteriorul Centrului, puncte fixe care ajuta sa nu se aglomereze Centrul de transfuzii”, a explicat ea.

CITESTE SI: 820 de persoane au DONAT SANGE sambata la Centrul de Transfuzie Sangvina din Bucuresti

Neagu Florianda a precizat ca pe parcursul zilei de sambata si de duminica s-a mobilizat intregul personal al Centrului. De asemenea, mai multi studenti de la Medicina au venit sa doneze sange, iar apoi au ramas ca voluntari, pentru a-i consilia pe donatori.

“La prima ora, la ora 1,30 noaptea, nu au venit toti, dar pe urma au venit din proprie initiativa. Suntem cu totii aici, plus voluntarii, plus studentii de la Medicina, plus elevi de la licee din Bucuresti”, a precizat ea.

A mentionat, de asemenea, ca deocamdata sangele donat se valideaza, se prelucreaza, urmand ca abia apoi sa fie distribuit in spitale, acolo unde este nevoie.

CITESTE SI: APEL PENTRU VOLUNTARI SA VINA SI IN ZILELE URMATOARE PENTRU DONARE DE SANGE. CE CONDITII TREBUIE SA INDEPLINEASCA UN DONATOR. UPDATE

Programul Centrului a inceput la ora 7,30.

Duminica, la fel ca in cursul zilei de sambata, o echipa de la Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange le ofera celor prezenti sticle cu apa, suc, biscuiti, banane. De asemenea, cei prezenti sunt consiliati, deoarece multi dintre ei nu stiu ca trebuie sa manance si sa se hidrateze inainte de a dona sange.

Sursa foto: stirileprotv