Tragedie aviatica Apuseni: Ranitii nu pot fi transferati de la Cluj

Cei patru raniti in tragedia aviatica din Apuseni raman, in continuare,la sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul de Urgenta din Cluj-Napoca. Medicii spun ca starea lor este stabila, dar ca, pentru moment, transferul acestora la o alta unitate medicala este exclus.

Starea de sanatate a celor patru persoane ranite este stabila si se afla sub atenta supraveghere a medicilor clujeni. Ranitii sunt examinati zilnic de o echipa de specialisti si primesc, de asemenea, si consultanta psihologica.

Dintre cele patru persoane ranite, copilotul a suferit cele mai grave leziuni in urma accidentului aviatic si va mai avea nevoie de o interventie chirurgicala la nivelul fetei. Acesta dupa ce, in dimineata in care a fost adus la Unitatea Primiri Urgente a suferit o operatie la picior.

Chiar daca starea de sanatate a ranitilor este stabila, medicii spun ca toti au suferit politraumatisme si nu pot sa prezica modul in care va evolua starea acestora. In acest moment, un drum cu ambulanta, sau chiar pe calea aerului, ar putea sa fie riscant, iar cadrele medicale de la Cluj-Napoca vor sa ii tina in continuare sub supraveghere.

Pana in acest moment, nici pacientii, dar nici rudele acestora nu au solicitat un transfer la o alta unitate medicala.