Tragedie aviatica Apuseni: Seful Directiei Aviatiei Civile, principalul vinovat in acest caz

In ultimele saptamani toata lumea cauta vinovatii in cazul tragediei aviatice din Muntii Apuseni, fiecare indicand pe cate cineva sau o institutie fie ca este vorba de Guvern, Ministerul Transporturilor sau cel al Justitiei. Pana acum situatia a fost una extrem de tulbure, insa jurnalistii de la e-national.ro au reusit sa vina cu o explicatie plauzibila.

Conform sursei citate, principalul vinovat de esecul operatiunilor de salvare a victimelor tragediei aviatice din Apuseni este Catalin Gheorghe Radu (foto), sefului Directiei Aviatiei Civile, cel care trebuia atat sa coordoneze Centrul Operativ al Ministerului Transporturilor, cat si sa informeze operativ comitetul ministerial.

Citeste si: Radu Zamfir: Este foarte posibil sa fi comunicat ora de pe telefon si nu coordonatele geografice 

Directorul Catalin Gheorghe Radu, in mod cu totul inexplicabil, nu si-a indeplinit obligatiile ce ii reveneau din fisa postului prin prevederile HG 741/2008, sabotand astfel operatiunile de salvare, au mai scris cei de la e-national, care nu au omis nici faptul ca mai marele Directiei Aviatiei Civile este ofiter SRI sub acoperire si unul dintre oamenii incarceratului Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, care a ramas sa capuseze sistemul.

Sursa citata dezvaluie si faptul ca, la doar o ora dupa producerea accidentului aviatic din Apuseni, Catalin Gheorghe Radu a plecat din tara. In plus, ancheta demarata de catre Corpul de Control de la Transporturi avanseaza rapid iar concluziile sunt cat se poate de clare: vina ii apartine lui Radu. Cel care, in mod normal, pe langa posibilele implicatii penale ale cazului, ar trebui sa raspunda cu functia, stiut fiind faptul ca ministrul Ramona Manescu a inceput o operatiune de deparazitare a ministerului Transporturilor care ii vizeaza si pe oamenii condamnatului Relu Fenechiu.

Sursa foto: e-national.ro