Tragedie aviatica Apuseni: Unul dintre medicii supravietuitori a declarat ca Aura Ion nu avea sanse mari sa traiasca

Catalin Pivniceru, unul dintre medicii care a supravietuit tragediei aviatice din Apuseni, a declarat ca sansele ca Aurelia Ion sa fi supravietuit in cazul unei interventii mai rapide a salvatorilor erau destul de mici, informeaza postul Antena 3.

Pivniceru a sustinut intr-o interventie telefonica la Antena 3 ca studenta la medicina militara decedata in tragedia aviatica nu a miscat deloc din momentul in care el a redevenit constient.

“Cred ca cinstit vorbind este imposibil de raspuns la aceasta intrebare. In primul rand, Aura a avut cu siguranta un diagnostic grav pe care l-am confirmat toti medicii care am fost constienti. Aura nu a miscat niciun muschi, nicio mana, niciun picior din clipa in care eu mi-am recapatat cunostinta si toate lucrurile astea au continuat in acelasi fel pana in momentul in care au aparut salvatorii.

Citeste si: Tragedie aviatica Apuseni: Ion Tiriac il invinovateste pe Adrian Iovan

Ore mai tarziu, ea a intrat in stop cardio-respirator si a inceput sa fie resuscitata. Acest fapt este de o gravitate deosebita din punct de vedere medical. A face presupuneri mai departe ca o interventie mai rapida ar fi putut sa faca mai mult pentru ea este doar o speculatie”, a declarat medicul Catalin Pivniceru.

Totodata, Pivniceru a estimat ca tanara studenta a mai ramas in viata doar un timp de la producerea impactului si ca a comunicat cu medicii pana in momentul in care a intrat in stop respirator.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion – au murit, pe 20 ianuarie, cand avionul in care se aflau, impreuna cu alte cinci persoane, a aterizat fortat in Muntii Apuseni, la granita dintre judetele Alba si Cluj, in localitatea Horea.

Sursa foto: rtv.net