VIDEO TRAGEDIE COLECTIV: MARTURII SOC din CLUBUL GROAZEI la BBC: Calcam pe oameni ca sa ies!

Doi supravietuitori ai TRAGEDIEI de la clubul COLECTIV, soldat cu 63 de morti, si-au exprimat recunostinta, intr-un interviu acordat BBC, pentru ingrijirile primite la Unitatea pentru Arsi a Spitalului Royal Victoria din Newcastle. Cei doi supravietuitori, ALEX OLTEANU si CRISTIAN RADUCANU, au povestit pentru televiziunea britanica prin ce au trecut in noaptea incendiului de la Bucuresti, informeaza Stirile Pro Tv.

“M-am uitat la tavan si am vazut ca, in numai cateva secunde, dintr-un colt al salii a luat foc tot. Deci tot tavanul era in flacari”, a spus CRISTIAN RADUCANU. “Oamenii impingeau din spate, iar oamenii aflati in fata cadeau, oameni mai din spate cadeau peste ei, astfel incat erau trei, patru, cinci oameni unii peste altii”, a precizat ALEX OLTEANU despre cosmarul prin care a trecut.

In interviu, cei doi romani au povestit si cum au scapat din infernul in care se transformase clubul.

“M-am luptat putin inauntru, dar… Este cea mai urata amintire pe care o am… A trebuit sa calc pe oameni ca sa ies, pentru ca erau oameni unii peste altii”, isi aminteste CRISTIAN RADUCANU. “M-au asezat intr-un scaun cu rotile si au incercat sa ma duca intr-un salon, dar dupa aceea nu mai tin minte nimic. M-am trezit aici, in Anglia, dupa o luna”, a afirmat ALEX OLTEANU. In prezent, ei le sunt recunoscatori medicilor si asistentelor din Marea Britanie, care i-au ajutat sa isi revina.

“Sunt treaz de trei luni si simt ca o parte din personalul medical este ca familia mea. Ne-au ajutat mult, la lucruri simple, precum mancatul, spalatul si mersul la toaleta. Trebuie sa le transmit aprecierea mea pentru ceea ce au facut pentru mine”, a subliniat ALEX OLTEANU.

ALEX OLTEANU si CRISTIAN RADUCANU au fost dusi la spitalul din Newcastle in 10 noiembrie, cu o aeronava NATO. Ei au fost supusi la interventii chirurgicale, dupa care au fost inclusi in programul de reabilitate fizica si psihologica. In urma INCENDIULUI  produs in noaptea de 30 octombrie la CLUBUL COLECTIV din Capitala si-au pierdut viata 63 de persoane, iar circa 100 au fost ranite.

Cei doi au ajuns in Newcastle dupa ce Sarah Pape, medic specialist la Royal Victoria Infirmary, a zburat pana in Romania, pentru a evalua situatia pacientilor cu arsuri. „Cand am auzit de incendiul de la Bucuresti am fost ingrozita de numarul mare de victime si m-am intrebat cum poate face fata un singur oras unei asemenea catastrofe. Am decis imediat sa calatoresc in Romania. In trei ore am fost acolo. Cateva zile la rand am evaluat mai multi pacienti si i-am sfatuit pe chirurgii romani cu privire la interventiile chirurgicale”, a a declarat Sarah Pape.

VEZI VIDEO AICI.

Sursa foto: bbc