TRAGEDIE FEROVIARA in CAMERUN! BILANT PROVIZORIU: 55 de MORTI si aproape 600 de RANITI

O TRAGEDIE FEROVIARA s-a produs, noaptea trecuta, in CAMERUN. Un tren de calatori foarte aglomerat, care facea legatura intre Yaounde si Douala, a deraiat in noaptea de vineri spre sambata, iar bilantul provizoriu este sumbru: aproape 600 de raniti si 55 de morti.

Trenul a parasit gara din capitala vineri dimineata si a deraiat spre miezul zilei in apropierea orasului Eseka (200 de kilometri est de Yaounde), potrivit ministrului camerunez al Transporturilor, Edgar Alain Mebe Ngo’o, citat de AFP.

Acesta a avertizat ca bilantul ar putea creste, in contextul in care starea multor raniti este foarte grava. Trenul era aglomerat pentru ca drumul dintre Yaounde si Douala este intrerupt in urma prabusirii unui pod din cauza ploilor abundente, situatie ce a complicat mai mult interventia echipelor de salvare.

“Au fost mobilizate echipele de interventie si de securitate”, a dat asigurari societatea de transport feroviar Camrail. “Echipele de prim-ajutor au plecat din Douala pentru a se alatura celor mobilizate din regiunea centrala. Pompierii au pornit spre Eseka” vineri, a declarat presei guvernatorul regiunii Litorale, Dieudonne Ivaha Diboua.

Sursa foto: BBC