TRAGEDIE FEROVIARA ITALIA: VINOVAT PENTRU TRAGICUL ACCIDENT ESTE UN SEF DE GARA

TRAGEDIE FEROVIARA ITALIA. Seful uneia dintre cele doua gari intre care a avut loc ACCIDENTUL FEROVIAR din ITALIA, soldat cu 27 de MORTI si zeci de RANITI, a recunoscut ca a comis o eroare si ca a lasat un tren sa plece, iar acest tren s-a ciocnit cu celalalt, scrie joi presa italiana.

TRAGEDIE FEROVIARA ITALIA. “Eu am lasat sa plece acest tren, eu am ridicat discul verde. Era confuzie, trenurile erau in intarziere”, a declarat Vito Piccarreta, seful Garii din Andria, citat de cotidianul La Stampa, relateaza AFP, citata de News.ro. “Insa nu este doar vina mea, toata lumea imi pune mie crucea in spate, dar si eu sunt o victima”, a adaugat el, potrivit Corriere della Sera.Accidentul a avut loc marti inainte de pranz. Doua trenuri care rulau pe aceeasi linie ferata au intrat in coliziune, intre localitatile Corato si Andria, in regiunea Puglia (sud).

CITESTE SI: ACCIDENT FEROVIAR ITALIA: DOUA TRENURI S-AU CIOCNIT! CEL PUTIN 27 MORTI. UPDATE

TRAGEDIE FEROVIARA ITALIA. Acest tronson consta intr-o singura linie de cale ferata, pe care o garnitura poate sa intre doar daca sefii de gara din cele doua localitati se pun de acord, la telefon, sa lase sa treacca un tren intr-o directia sau in cealalta. Insa seful de gara din Corato, Alessio Porcelli, se afla si el in colimatorul justitiei, deoarece ar fi trebuit sa isi dea seama, cu ajutorul instrumentelor de care dispune, ca venea un tren din directia opusa celui care tocmai plecase din gara sa.

TRAGEDIE FEROVIARA ITALIA. Parchetul din Trani, insarcinat cu ancheta, da asigurari ca nu se va opri, in cautarea adevarului, doar la personalul garilor si ca va examina totodata cauzele intarzierilor acumulate in modernizarea acestui tronson, in contextul in care erau disponibile fonduri.

Sursa foto: corierre