Tragedie GERMANWINGS: Lufthansa a repatriat 44 de ramasite pamantesti in GERMANIA

Ramasitele pamantesti a 44 de victime germane ale accidentului avionului companiei Germanwings, primele dupa prabusirea care a facut 150 de morti, in martie, in Alpii francezi, au fost repatriate marti seara cu un zbor special Lufthansa.

Aparatul, un avion-cargou de tip MD-11, a aterizat la Düsseldorf in Germania, in jurul orei locale 22.30 (20.30 GMT), a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al companiei aeriene. Acesta a decolat la ora locala 21.03 de pe aeroportul Marignane, din apropiere de Marsilia, in sudul Frantei, unde sicriele au fost imbarcate sub ploaie.

Zborul special a avut la doua zile dupa o intalnire la Paris intre procurorul orasului Marsilia, Brice Robin, si rude ale victimelor, pentru a discuta in special despre identificarea si repatrierea corpurilor victimelor. Saptamana trecuta, familiile a 16 liceeni decedati din micul orasel Haltern am See (vestul Germaniei) au scris Lufthansa pentru a-si exprima mania in fata intarzierii anuntate de compania aeriana in repatrierea ramasitelor pamantesti.

CITESTE SI: AVION PRABUSIT FRANTA: Cele 150 de VICTIME ale catastrofei aviatice au fost IDENTIFICATE 

In scrisoarea lor, rudele au subliniat ca repatrierea corpurilor era prevazuta initial pentru 9 si 10 iunie si ca au programat inmormantarile incepand cu 12 iunie. Ele au reactionat cu vehementa dupa ce compania le-a informat intr-un mesaj “lapidar”, potrivit acestora, despre suspendarea procedurii de repatriere, din cauza erorilor in intocmirea certificatelor de deces.

Cu toate acestea, in Franta, primarul din Prads-Haute-Bléone (sud), Bernard Bartolini, care a semnat cele 150 de acte de stare civila, a declarat ca nu este “nicio problema”, numai simple greseli de tiparire a “numelor straine”. “Asta insa nu blocheaza absolut nimic (…) Toate actele au plecat de trei saptamani si, pe masura ce primim corecturile cerute de procuror, le aplicam”, a afirmat edilul.

Avocatul unora din aceste familii, Elmar Giemulla, a confirmat ulterior intr-un scurt comunicat ca “inmormantarile vor putea avea loc asa cum a fost prevazut”. “Dupa acest prim zbor special spre Düsseldorf, celelalte victime vor fi repatriate in tara lor de origine in urmatoarele saptamani”, a mai informat Lufthansa.

CITESTE SI: AVION PRABUSIT FRANTA: INDICII TULBURATOARE de pe Ipad-ul lui ANDREAS LUBITZ 

In catastrofa aviatica de la 24 martie si-au pierdut viata 150 de persoane, dintre care 72 de cetateni germani. Potrivit anchetatorilor, avionul companiei Germanwings a fost prabusit in mod voluntar de copilotul Andreas Lubitz, care suferise in trecut grave tulburari psihice.

Sursa foto: bbc.co.uk