TRAGEDIE in AFGANISTAN: Cine i-a UCIS pe cei doi MILITARI ROMANI

Un purtator de cuvant al operatiunii „Resolute Support” a declarat ca cei doi MILITARI ROMANI care au MURIT sambata in AFGANISTAN au fost ucisi de doi indivizi care purtau uniforme ale fortelor nationale afgane de aparare si securitate, informeaza postul de televiziune  Digi24.

Cei doi indivizi au deschis focul intr-o unitate a armatei afgane din sudul Afganistanului, precizeaza NATO. Oficialii misiunii internationale din Afganistan si responsabilii afgani au deschis o ancheta asupra incidentului.  „Vom continua sa antrenam, sa consiliem si sa asistam fortele afgane de aparare si securitate si nu consideram acest incident reprezentativ pentru relatia dintre fortele noastre”, declara NATO.

CITESTE SI: DOI MILITARI ROMANI AU MURIT IN AFGANISTAN. CINE SUNT ACESTIA. REACTIA MAPN. UPDATE

Doi MILITARI ROMANI si-au pierdut viata si un al treilea a fost ranit in urma unui incident care a avut loc sambata, 7 mai, ora 10:45, in apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executarii unei misiuni de instruire a politistilor afgani, a anuntat Ministerul Apararii Nationale.

In urma incidentului, celor trei militari de la fortele pentru operatii speciale, care au fost raniti, li s-a acordat primul ajutor la fata locului si au fost transportati imediat la spitalul militar cel mai apropiat.

Din nefericire, plutonierul IULIAN DUMITRESCU si sergentul ADRIAN VIZIREANU nu au supravietuit. Cei doi militari cazuti la datorie sambata vor fi avansati la gradul de sublocotenent post-mortem, informeaza Ministerul Apararii Nationale.

Sursa foto: Digi24