TRAGEDIE in Campulung Moldovenesc: Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava a dispus inceperea URMARIRII PENALE IN REM in cazul exploziei de la restaurant

O persoana a MURIT si alte trei au fost RANITE GRAV, in noaptea de sambata spre duminica, in urma unei EXPLOZII care a avut loc intr-un restaurant din Campulung Moldovenesc si care a fost urmata de un incendiu, pompierii stabilind ca deflagratia s-a produs din cauza unei acumulari de gaze.

UPDATE 14:16: Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava a dispus inceperea URMARIRII PENALE IN REM in cazul exploziei de la restaurant

Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava a dispus inceperea URMARIRII PENALE IN REM in cazul exploziei de la restaurantul din Campulung Moldovenesc cu privire la savarsirea infracțiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, precum si neluarea vreuneia dintre masurile legale privind securitatea si sanatatea in munca.

Cercetarile se efectueaza sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Campulung Moldovenesc, de polițisti, personal ITM si ISU. Ancheta este coordonata direct de procurorul sef al Secției de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava.

Purtatorul de cuvant al ISU Suceava, Alin Galeata, a declarat ca explozia produsa duminica dimineața la restaurant a avut consecințe deosebit de grave, pana in prezent fiind inregistrata moartea a doua femei si ranirea altor doua, dintre care una foarte grav, distrugerea restaurantului si avarierea masinii unor clienți ai localului.

La o prima estimare, pagubele produse prin explozie se ridica la aproximativ 50.000 euro.

Victimele accidentului au fost transportate inițial cu ambulanțele la Spitalul Municipal Campulung Moldovenesc, iar ulterior au fost transferate la Spitalul Județean de Urgența Suceava si Iasi.

La fața locului s-a deplasat o echipa operativa din cadrul Poliției Campulung Moldovenesc, formata din criminalisti si lucratori de Poliție judiciara, dar si doua echipaje de intervenție din cadrul Detasamentului ISU Campulung Moldovenesc.

Din primele verificari efectuate la fața locului si din constatarea specialistului ISU, s-a constatat drept cauza a accidentului explozia unei butelii de gaz ce alimenta masina de gatit din bucataria restaurantului.

Cladirea restaurantului a fost avariata in proporție de 80 la suta, fiind distruse geamurile in totalitate, parte din zidul de susținere si mobilierul.

Cercetarea locului faptei este efectuata de catre lucratorii de poliție impreuna cu personalul din cadrul ITM Suceava si specialisti din cadrul ISU Suceava, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Campulung Moldovenesc.

UPDATE 12.28: Femeia in varsta de 42 de ani ranita in explozia de duminica de la restaurantul din Campulung Moldovenesc a MURIT la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava. Ea suferise arsuri de gradul II si III pe 60 la suta din suprafata corpului si avea si multiple rani provocate de explozie.

O a doua femeie care suferise arsuri de gradul I, II si III si fusese adusa la SJU Suceava se afla in stare grava si a fost transportata cu elicopterul SMURD la Bucuresti. Cea de a treia victima cu arsuri este internata in sectia de chirurgie a SJU Suceava.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava, Alin Galeata, EXPLOZIA a avut loc in jurul orei 3.30, in bucataria unui restaurant aflat la iesirea din municipiul Campulung Moldovenesc spre Suceava, in apropierea unei benzinarii.

Deflagratia a fost urmata de un incendiu, iar la fata locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Detasamentul de pompieri din Campulung Moldovenesc si ambulante.

Citeste si: INCENDIU IN BUCURESTI: O incapere de la fosta FABRICA PIONIERUL a luat FOC

In momentul producerii EXPLOZIEI in restaurant se aflau patru angajate si cinci clienti din Republica Moldova.

In urma deflagratiei, una dintre angajate, in varsta de 42 de ani, a murit, iar celelalte trei, de 21, 23 si 42 de ani, au fost ranite grav, fiind preluate de ambulante si transportate la spitalul din Campulung Moldovenesc.

Potrivit sursei citate, cele trei femei au arsuri de gradele I, II si III si leziuni multiple, doua dintre ele fiind transferate la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava. In starea cea mai grava se afla femeia de 42 de ani, care are arsuri de gradele II si III pe 60 la suta din suprafata corpului si multiple leziuni, pronosticul fiind rezervat.

Citeste si: INCENDIU foarte PUTERNIC la un depozit de deseuri din Stefanestii de Jos

De asemenea, doi dintre clientii aflati in restaurant au suferit escoriatii de la cioburile aruncate de suflul exploziei si au primit ingrijiri de la echipajele medicale ajunse la fata locului.

Pompierii au stabilit ca EXPLOZIA urmata de incendiu s-a produs din cauza unei acumulari de gaze de la buteliile din bucataria restaurantului.