Tiberiu Nitu: S-a inceput urmarirea penala pentru omor calificat si distrugere calificata .Patronul clubului Colectiv, AUDIAT. UPDATE

Ancheta privind incidentul de vineri seara din din clubul bucurestean Colectiv, in urma caruia au murit 27 de persoane si 180 au fost raniti, va fi preluata de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au declarat surse judiciare.

UPDATE 12:55: Procurorul general, TIBERIU NITU, a fost prezent la clubul Colectiv, unde au murit 27 de persoane si 180 au fost raniti, El a spus ca totul este carbonizat, fiind un aspect “dezolant”, informeaza B1 TV.

Procurorul General al Romaniei a afirmat ca a intrat in Clubul Colectiv si ca nu mai exista niciun risc. ”Se poate intra, ancheta la fata locului poate continua”, a spus acesta. ”Clubul este carbonizat, totul este negru, funingine. O imagine dezolanta”, a spus TIBERIU NITU.

“Cu siguranta vor fi preluate probe. Criminalistii sunt pregatiti pentru o astfel de situatie. S-au cercetat cadavrele celor 26 de persoane si spatiile exteroare incintei, de unde au fost preluate mai multe materiale. A fost ridicata unitatea de stocare a imaginilor, urmand a fi evaluate”, a declarat acesta.

Tototdata, procurorul general a declarat ca incadrarea juridica de urmarire penala va fi inceputa in momentul in care se va putea dispune urmarirea penala cu privire la o persoana. 

“Se vor stabili toate elementele si forma de vinovatie. Nu va spun de pe acum ca va fi cineva acuzat pentru omor calificat sau ucidere din culpa”, a mai precizat NITU.

Stire initiala

Potrivit procurorilor, audierile au inceput inca de vineri noapte, cand a fost audiat.

Pana la ora actuala, ancheta privind cauzele incendiului de la Clubul Colectiv a fost facuta de Parchetul Tribunalului Bucuresti, cercetarile fiind facute pentru ucidere din culpa, anchetatorii urmand sa stabileasca cine ar fi vinovatii pentru aceasta tragedie.

Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, aflat la locul incendiului, a declarat ca a fost inceputa urmarirea penala in rem, pentru fapta de ucidere din culpa, iar principala ipoteza de lucru ar fi incendiul, si nu explozia.

CITESTE SI: TRAGEDIE in club Colectiv: 27 MORTI si peste 146 de RANITI. Sedinta de GUVERN la ora 12:30. IOHANNIS, intalnire cu OPREA si ARAFAT la 12:00. UPDATE

In jumatate de ora. eu n-am ajuns de la inceput. era deja a treia piesa cand a inceput incendiul,  la sediul Institutului National de Medicina Legala (INML).

Procurorii si echipele de criminalisti au facut cercetarea la fata locului, au ridicat probe care sa ajute in stabilirea cauzelor incendiului, inclusiv inregistrari video care au surprins momentul in care focul a aprins materiale din sala de la Clubul Colectiv in care se desfasura concertul. Fortele de ordine au securizat zona, pentru a permite anchetatorilor sa faca cercetari.

CITESTE SI: TRAGEDIE in club COLECTIV: PARCHETUL GENERAL a preluat ancheta in cazul incendiului 

Sursa foto: antena3