Tragedie în Italia. 14 morți după ce o cabină de teleferic s-a prăbușit! Video

O cabină de teleferic s-a prăbușit de la înălțime, duminică, pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei. Tragedia s-a petrecut în staţiunea balneară Stresa din regiunea Piemont și s-a soldat cu cel puțin nouă morți și doi copii răniți, de 5 și 9 ani, care sunt în stare gravă și au fost transportați la spital, scrie Corriere della Sera.

Update2: Cel puțin 14 persoane – dintre care cinci cetățeni israelieni – și-au pierdut viața, iar un copil se află în stare gravă la spital, după ce o telecabină s-a prăbușit duminică în Italia, căzând 20 de metri în gol.

Update: La Repubbblica și Corriere della Serra anunță că bilanțul a crescut la 13 morți. Unul dintre copiii grav răniți este intubat și a avut nevoie de resuscitare. Telecabina trecuse prin ample operațiuni de modernizare între 2014 și 2016, care au costat peste 4 milioane de euro.

Știre inițială

Accidentul a fost provocat de ruperea unuia dintre cabluri. Accesul salvatorilor a fost îngreunat, mai scrie sursa citată. Telefericul leagă stațiunea Stresa de Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra Alpilor.

Sursa foto: Twitter