TRAGEDIE in Italia: Un roman s-a SINUCIS intr-un PENITENCIAR dupa ce a fost CONDAMNAT PE VIATA

Un detinut roman s-a spanzurat si a decedat, intr-un PENITENCIAR situat la periferia orasului italian Milano, dupa ce a fost condamnat la detentie pe viata pentru crima, scrie Mediafax, care citeaza site-ul cotidianului La Repubblica.

Romanul in varsta de 39 de ani era deja in arest cand a aflat ca sentinta de condamnare la inchisoare pe viata pentru uciderea unui italian a fost confirmata de Curtea de Apel din Venetia.

Potrivit Sindicatului Politiei penitenciare italiene (SAPPE), detinutul roman a fost gasit mort in celula in care era inchis, in Penitenciarul Opera, situat la periferia orasului Milano (nordul Italiei). Anchetatorii au stabilit ca detinutul roman s-a spanzurat.

Citeste si: CIPRU: Un ROMAN acuzat de VIOL a fost GRATIAT din GRESEALA de presedinte si a parasit tara

“In pofida activitatilor constante de supraveghere efectuate de agentii politiei penitenciare, nu s-a putut evita gestul pe care detinutul l-a facut in celula. Medicii au intervenit rapid, dar nu l-au putut salva”, a declarat Donato Capece, secretarul general al Sindicatului SAPPE.

Romanul fusese condamnat in prima instanta la detentie pe viata in anul 2013, pentru uciderea unui vecin, Guerrino Bisacco, in anul 2007, in provincia Padova. Curtea de Apel din Venetia a confirmat sentinta de condamnare pe viata.

Citeste si: ROMANI CONDAMNATI in Marea Britanie, dupa ce au furat MONEDE ARUNCATE DE TURISTI la Turnul Londrei

In cursul anului 2014, in Penitenciarul Opera (Milano) s-au inregistrat o sinucidere, patru tentative de sinucidere, 35 de cazuri de automutilare si 24 de altercatii intre detinuti.

Sursa foto: spynews.ro