Tragedie în Neamț: Nouă morți după ce un microbuz a căzut în râul Bistriţa

Şapte persoane au murit şi două sunt date dispărute, după ce un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut în râul Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ, o singură persoană fiind salvată. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie în acest caz, conform news.ro.

Update: Nouă persoane au murit după ce un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut în canalul de aducțiune al răului Bistrița, în zona localității Viișoara din județul Neamț, o singură persoană fiind salvată.

Scafandrii au recuperat și trupul celei de-a două persoane date dispărute în urmă accidentului din Viișoara. Singurul supraviețuitor al accidentului este un tânăr de 22 de ani, din localitatea Podoleni, care se află pe locul din dreapta-față și care a reușit să iasă singur din autoutilitară căzută în apă.

Știre inițială

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, pompierii au fost solicitaţi să intervină în noaptea de miercuri spre joi, după ce un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut în râul Bistriţa, la podul de peste canalul acestui râu din satul Viişoara. 

O singură persoană aflată în microbuz a fost salvată, iar şapte dintre călători şi-au pierdut viaţa, acestora fiindu-le efectuate manevre de resuscitare, fără succes însă. La ora transmiterii acestei ştiri, autorităţile continuă căutările pentru alte două persoane care se aflau în microbuz.

Potrivit primelor informaţii, autovehiculul venea de la Arad.  În acest caz a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Autorităţile continuă cercetările pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.

Sursa foto: realitatea