Tragedie în Serie A: Davide Astori, căpitanul Fiorentinei, a murit la numai 31 de ani! Reacții Mutu, Chivu și Ianis Hagi

O tragedie a zguduit Serie A, duminică. Davide Astori, în vârstă de doar 31 de ani, căpitanul celor de la Fiorentina, a încetat din viață.

Davide Astori se afla în cantonament cu echipa sa înaintea partidei de duminică în față celor de la Udinese, iar cotidianul Corriere dello Sport a anunțat faptul că fotbalistul a murit fulgerător în noaptea de sâmbătă spre duminică, după un infarct miocardic. “Fiorentina, ce tragedie! Căpitanul cu 14 apariţii în squadra azzurra a fost găsit mort în camera sa de la hotelul “La di Moret”, din Udine. El a încetat din viaţă în somn, în urma unui stop cardio-respirator”, a titrat Gazzetta dello Sport.

Fiorentina a emis și un comunicat oficial de presă în care confirmă moartea lui Astori și cere ca presa să respecte intimitatea momentului. Davide Astori a ajuns la Firenze în 2015, fiind crescut la juniorii lui AC Milan, el mai bifând în carieră echipe precum Cremonese, Cagliari și AS Roma.

În acest sezon, italianul a bifat 27 de meciuri. La naționala Italiei a fost convocat de 14 ori. Partida care trebuia să se dispute duminică, între Fiorentina și Udinese, a fost amânată de Federația Italiană de fotbal. De asemenea toate meciuri din Italia au fost amânate. Davide Astori era căsătorit cu Francesca și a lăsat în urmă o fetiță de doar 2 ani, Vittoria.

Davide Astori tocmai semnase prelungirea cu Fiorentina până în 2022!

”Reînnoirea căpitanului!”. Acesta este titlul pe care ”Corriere Fiorentino” l-a dat ieri la materialul în care a dezvăluit faptul că, de acum fostul fotbalist, semnase prelungirea contractului cu Fiorentina până la 31 iunie 2022. Pantaleo Corvino, directorul sportiv al clubului a ajuns la un acord cu agenții lui Astori”, au scris jurnaliștii, care mai notau și faptul că jucătorul urma să fie remunerat cu 1,3 milioane de euro pe sezon, plus diverse bonusuri.

În plus, Astori era văzut tot mai mult drept unul dintre oamenii de bază nu numai pe teren și se vorbea de faptul că era iminentă implicarea lui în club și după ce renunța la cariera profesionistă. De altfel, dincolo de vocea puternică din vestiar, Davide Astori nu se sfia să spună lucrurilor pe nume atunci când acestea nu funcționau cum trebuie.

Reacțiile lui Mutu, Chivu și Ianis Hagi

După aflarea acestei vești, pe lângă mai multe staruri din fotbalul internațional, și oameni de fotbal din România și-au exprimat durerea și regretele. Unul din ei este chiar Ianis Hagi, cel care a jucat pentru Fiorentina o scurtă perioadă, înainte să se întoarcă la Viitorul, fiind coechipier cu Astori:

“Nu pot să cred, am sperat să nu fie adevărat. E cea mai tristă veste. Vei fi mereu căpitanul nostru și un mare prieten adevărat. Cele mai calde gânduri ale mele merg către familia lui Davide și către Fiorentina. Adio, prieten drag”, a scris Ianis Hagi pe Facebook.

O reacție a avut și Cristi Chivu, fost jucător la AS Roma și Inter: “Nu am cuvinte. Adio, Davide”, a scris Chivu pe Twitter.

Adi Mutu, fost component al echipei AC Fiorentina, a ținut să își exprime și el durerea pe o rețea de socializare: “Toate gândurile mele merg spre familia lui Davide! Odihnește-te în pace, căpitane!”, se arată ăn postarea lui Mutu de pe Instagram.

Sursă foto: sport