TRAGEDIE in Teleorman: O FETITA DE TREI ANI este cautata de PATRU ZILE dupa ce a fost luata de o VIITURA

Pompierii teleormaneni cauta de PATRU ZILE trupul unei FETITE DE TREI ANI disparuta, vineri, in apele paraului Dambovnic din localitatea Poeni.

Copilul, care se afla in caruta, a fost luat de VIITURA in momentul in care parintii au incercat sa traverseze paraul umflat de ploaie. Utilajul a fost rasturnat, iar doi dintre cei trei copii aflati in caruta au fost salvati. Al treilea a disparut sub ape.

”In data de 5 decembrie, vineri, politia a fost alertata prin 112 de catre o persoana in legatura cu o familie din comuna Poeni care se deplasa dinspre satul Catunu spre Banov cu caruta in care se aflau si trei copii minori, un baietel de patru ani si zece luni, o fetita de trei ani si cinc luni si o fetita de cinci luni. Parintii au vrut sa traverseze albia paralui Dambovnic, insa din cauza debitului crescut al acestuia, ca urmare a precipitatiilor abundente cazute, caruta s-a rasturnat. Cei doi copii, de patru ani si respectiv cinci luni au fost salvati. Fetita de trei ani a disparut in apele pararului”, a declarat Gelu Dragomir, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Teleorman.

Citeste si: COMANDAMENT de IARNA la Guvern: Soarele REVINE in Bucuresti; populatia din sud ar putea fi EVACUATA PREVENTIV

Incepand de vineri, dupa anuntarea politiei, au demarat cautarile trupului copilului. Initial, pompierii din Videle si politistii au cautat fetita de-alungul paraului, cu ajutorul barcii. Cautarile au continuat a doua si a treia zi, de dimineata pana seara. ” Astazi este a patra zi de cautari. Misiunea e ingreunata din cauza lastarisului crescut pe marginea parului. Terenul este inundat, greu accesibil. Misunea se desfasoara cu barca pneumatica”, a mai spus reprezentantul ISU Teleorman. Trupul copilului a fost cautat pe o distanta de sase kilomeri, dar deocamdata nu a fost gasit.

Citeste si: CODUL PORTOCALIU de INUNDATII, extins de hidrologi la ZECE JUDETE din sudul tarii

Si vicepremierul GABRIEL OPREA a declarant luni, la comandamentul de iarna de la Guvern, ca actiunile de cautare a copilului care a cazut vineri in apele raului Dambovnic sunt ingreunate de inundatiile din Teleorman.

“Din cauza inundatiilor din judetul Teleorman, cautarile pentru gasirea copilului care a cazut vineri in raul Dambovnic sunt ingreunate, dar chiar și in aceste conditii pompierii și salvatorii fac tot ceea ce este posibil pentru gasirea acestuia. Am dispus Departamentului pentru Situatii de Urgenta, am vorbit cu domnul Arafat sa aiba acest caz in atentie”, a spus Oprea.