TRAGEDIE in TURCIA: 2 ROMANI MORTI si alti 14 RANITI in urma unui ACCIDENT RUTIER. Celula de criza la MAE. UPDATE

Doi cetateni ROMANI au MURIT si alti 14 sunt RANITI GRAV in urma unui GROAZNIC ACCIDENT RUTIER pentrecu in TURCIA. Cei 16 CETATENI ROMANI se aflau intr-un microbuz care avea destinatia ANTALYA.

UPDATE 20:02: Ministrul de Externe, LAZAR COMANESCU, a activat luni celula de criza ca urmare a accidentului rutier din Turcia, anuntand ca unul dintre ranitii transportati la un spital din Antalya se afla in stare grava.

”Potrivit informatiilor disponibile pana la acest moment, 11 raniti se afla spitalizati intr-un centru medical din localitatea Manavgat. Mentionam faptul ca unul dintre acestia este de cetatenie turca, fiind soferul autocarului implicat in accident. Cetatenii romani spitalizati in localitatea Manavgat au suferit leziuni usoare, putand fi externati in perioada imediat urmatoare. In plus, alti 3 raniti au fost transportati la un spital din Antalya. Unul dintre acestia se afla in stare grava, fiind supus unor interventii chirurgicale, iar ceilalti doi au fost deja externati”, anunta ministerul prin intermediul unui comunicat de presa.

Potrivit aceleiasi surse, date cu privire la starea si evolutia ranitilor spitalizati vor fi actualizate prin intermediul echipei consulare mobile care s-a deplasat la fata locului. Celula de Criza mentine legatura permanent cu Ambasada Romaniei la Ankara, cu echipa consulara mobila precum si cu reprezentantul Consulatului Onorific roman in Antalya. In demersurile institutionale este implicat si atasatul de interne de la Ankara.

”Familiile celor doi cetateni romani decedati in accident au fost informate in legatura cu tragicul eveniment. Ministerul Afacerilor Externe isi exprima profundul regret pentru decesul cetatenilor romani si transmite sincere condoleante familiilor victimelor”, se mai arata in comunicat.

 Stire initiala

Potrivit informatiilor obtinute pana in acest moment de MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Ankara, doi CETATENI ROMANI au decedat, iar alti 14 au fost transportati la doua spitale din apropiere, pentru acordarea ingrijirilor medicale.   O echipa consulara mobila este in drum spre spitalul in care se afla CETATENII ROMANI pentru a verifica situatia acestora si a mentine contactul cu medicii curanti. 

De asemenea, un reprezentant al Consulatului Onorific al Romaniei la Antalya se afla in drum spre spitalul in care se afla CETATENII ROMANI pentru acordarea asistentei necesare.  In acelasi timp, ambasadorul Romaniei la Ankara se afla in contact permanent cu guvernatorul provinciei Antalya si cu directorii spitalelor in care se afla cetatenii romani si a cerut asistenta ministerului turc al afacerilor externe in vederea obtinerii tuturor informatiilor legate de cazul aflat in atentie si acordarea sprijinului necesar, afirma MAE.

Ambasada Romaniei la Ankara pastreaza in permanenta legatura cu autoritatile turce competente, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara de specialitate, in limita competentelor legale. La aceasta ora nu se stie daca cei 16 CETATENI ROMANI se aflau in TURCIA pentru a munci sau in calitate de turisti, informeaza televiziunile de stiri.

VOM REVENI CU AMANUNTE.

Sursa foto: