TRAGEDIE la DINAMO – VIITORUL: PATRICK EKENG a facut STOP CARDIAC in timpul meciului si a MURIT! UPDATE

PATRICK EKENG, fotbalistul camerunez in varsta de 26 de ani al lui Dinamo, a cazut ca secerat in cercul de la mijlocul terenului, in minutul 71 al partidei dintre cainii rosii si Viitorul Constanta, fara sa fie atins de nimeni. Jucatorii si oficialii celor doua echipe prezenti in jurul dinamovistului PATRICK EKENG si-au pus mainile in cap, in timp ce medicii interveneau. Oficialul dinamovist Ionel Danciulescu chiar a izbucnit in lacrimi!

UPDATE 23.40: Televiziunile de stiri si mass media sportiva au anuntat si confirmat oficial decesul jucatorului PATRICK EKENG de la Dinamo Bucuresti, medicii anuntand moartea fotbalistului dupa mai bine de 70 de minute de incercari de a-l resuscita!

UPDATE 23.35: Surse medicale citate de jurnalistii de la Prosport au declarat ca PATRICK EKENG a murit dupa peste o ora de resuscitare! 

UPDATE 23.31:  “Sportivul a fost adus în şoc cardio-respirator şi colegii fac tot posibilul să-l resusciteze. Situaţia e însă dificilă şi e o necunoscută care va fi rezultatul. Teoretic, la patru, cinci minute fără circulaţie şi fără oxigenare, creierul suferă grav. Asta va rămâne o necunoscută însă. Este o limită care ridică probleme serioase, dacă nu s-a făcut nicio manevră de resuscitare. Poate trebuia defibrilat, poate trebuia intubat. Ar fi trebuit defibrilat, dacă era în fibrilaţie. Ar fi trebuit ca toate aceste măsuri să fie făcute acolo. Sunt cazuri în care pacienţii sunt resuscitaţi şi ore întregi şi în final s-a reuşit pornirea cordului. Asta se poate întâmpla, dar e important să nu fie leziuni iremediabile la nivelul creierului”, a declarat Ştefan Brădişteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca din Bucureşti, intr-o interventie telefonica la postul de televiziune Dolce Sport.

UPDATE 23.25:  Medicul Tudor Ciuhodaru a comentat situaţia lui PATRICK EKENG într-o intervenţie televizată. Acesta spune că vitală în acest caz e intervenţia rapidă. În condiţiile în care camerunezul a fost urcat în ambulanţă abia după aproximativ 4 minute, există riscul ca şi în cazul în care va fi resuscitat, acesta să rămână cu sechele.

“În astfel de situaţii se ia în calcul un stop cardiorespirator. E o situaţie foarte gravă. Moartea subită poate interveni în activitatea sportivă. Nu ştiu ce intervenţie s-a făcut, dar acestea sunt minute şi secunde de aur. Daca nu ai intervenit la timp, şansele scad foarte mult.

Dacă vorbim despre un interval care depăşeşte patru minute, deja nu mai putem vorbi despre resuscitare cerebrală. Şansele de recuperare scad dramatic şi prognosticul e extrem de rezervat. Din păcate i se poate întâmpla oricui, mai ales pe fondul activităţii sportive. Vorbim de un sportiv de performanţă şi sunt convins că sunt verificaţi constant”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru la România TV.

UPDATE 23.10Din informatiile jurnalistilor de la  ProSport, la ora 22:50, pe fisa lui PATRICK EKENG scria SOC CARDIOGEN. Contactat de ProSport, un medic specialist din Bucuresti a explicat: “Socul cardiogen este generat de inima. Este o boala cardiaca. O stare metabolica care are la baza sistarea circulatiei sangelui prin oprirea inimii catre organele vitale: creier, rinichi… mai ales creierul”

Ambulanta a patruns imediat pe gazon si l-a transportat pe PATRICK EKENG la Spitalul de Urgenta acolo unde a fost internat la SECTIA de TERAPIE INTENSIVA si se continua resuscitarea sa.

Informatiile de la Spitalul de Urgenta Floreasca, prezentate de postul de televiziune DolceSport, sunt ca in aceste momente se incearca resuscitarea PATRICK EKENG. Jucatorii dinamovisti si tehnicianul Mircea Rednic sunt inca pe teren, plangand in hohote dupa ce Ionel Danciulescu a primit un telefon de la spital in care i s-a semnalat starea grava a lui PATRICK EKENG.

Surse de la spital informeaza ca PATRICK EKENG ar fi facut un stop cardio-respirator si este resuscitat inca de la urcarea in ambulanta si pana la aceasta ora.“Pacientul este în stop cardio-respirator şi este supus manevrelor de resuscitare, pe secţia de Terapie Intensivă”, a declarat doctorul Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, pentru MEDIAFAX

Meciul dintre Dinamo Bucuresti si Viitorul Constanta, disputat vineri seara pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare din Capitala si contand pentru ultima etapa a play-off-ului Ligii I, s-a incheiat nedecis, 3-3.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: gsp