TRAGEDIE la VASLUI: Un copil a murit INECAT in lacul Garceni

Un baiat de 13 ani a MURIT luni seara, INECAT  in lacul din localitatea vasluiana Garceni.  Adolescentul a plecat cu vacile la pascut si a vrut sa faca o baie. A fost , din pcate, ultima.

Baiatul nu stia sa inoate, asa ca si-a facut pluta din pet-uri. Sticlele s-au desprins, insa,  iar copilul a cazut in apa adanca de patru metri si nu a mai avut nicio sansa. A fost gasit de scafandri dupa cateva ore de cautari.

Citeste si: Barbat LUAT DE VIITURA, in judetul Valcea

Vasilica tocmai implinise 13 ani, mai avea patru frati si provenea dintr-o familie dezorganizata, care traieste la limita saraciei. Baiatul isi ajuta cum putea mama si fratii. Toata ziua a fost cu vacile, iar caldura sufocanta l-a determinat sa intre in apa. Pentru ca nu stia sa inoate si-a facut o pluta din pet-uri, care insa nu l-a tinut si s-a scufundat. Un copil mai mic care il insotea si-a chemat imediat tatal. Pe malul apei au fost gasite hainutele baiatului, dar si rucsacul in care se afla o paine si o sticla de lapte, din care nu a mai apucat sa manance.

 Dupa aproape trei ore de cautari, scafandrii l-au gasit pe baiat, pe fundul apei.

Trupul copilului a fost ridicat in vederea efectuarii necropsiei. Familia este prea saraca si nu are cu ce il ingroape. Cel mai probabil baiatul va fi inmormantat cu sprijinul localnicilor.

Sursa foto: adevarul.ro