TRAGEDIE SPANIA: Mecanicul se lauda pe FB cu viteza cu care mergea! UPDATE FOTO

UPDATE: Francisco Jose Garzon, in varsta de 52 de ani, mecanicul trenului deraiat, se lauda prietenilor, pe pagina sa de facebook, cu performantele sale la mansa, inclusiv cele legate de viteza excesiva!!!!

Francisco José Garzón a publicat in martie 2012 pe pagina sa de Faceboook o fotografie cu un vitezometru de tren care indica 200 de km/h, insa nu se stie daca se afla intr-o zona in care ii era permisa aceasta viteza sau nu. “Sunt la limita, nu pot sa conduc mai repede, ma amendeaza”  a fost unul dintre comentariile lui Francisco José Garzón.

Cateva minute mai tarziu un prieten ii scrie: “Faci misto ca mergi cu 200”. Ulterior conductorul ii raspunde: “Vitezometrul nu poate fi trucat”. Un alt utilizator de Facebook il atentioneaza: “Daca te prinde jandarmeria, primesti amenda”, informeaza jurnalistii de la El Mundo.

Tragedia feroviara petrecuta in Spania in urma cu cateva zile a indoliat o lume intreaga, nu mai putin de 80 de persoane pierzandu-si viata in tragicul accident petrecut la Santiango de Compostela.

Cauzele acestei tragedii incep sa fie elucidate de anchetatorii spanioli care au demarat cateva anchete paralele pentru a stabili ce anume a provocat catastofa feroviara de la Santiago de Compostela.

Conform primelor informatii oficiale, mecanicul a recunoscut ca nu a adaptat viteza in acea curba periculoasa, el declarand ca avea in jur de 190 de kilometri pe ora atunci cand s-a produs deraierea, astfel ca cei 30 de ani de experienta pe care ii are conductorul nu i-au fost de niciun folos.

Totodata, mecanicul locomotivei va fi audiat, in cursul zilei de astazi, chiar pe patul de spital, in prezenta avocatului sau. In paralel, anchetatorii incearca sa stabileasca identitatea tuturor victimelor care si-au pierdut viata in aceasta tragedie. Printre cei decedati este si un cetatean american.

Mai multi colegi ai mecanicului s-au adunat, in semn de solidaritate cu colegul lor, in centrul orasului Santiago de Compostela. Regele Juan Carlos si Regina Sofia au vizitat spitalul din oras, unde se afla internati majoritatea celor raniti in tragedia feroviara de pe ruta Madrid – Ferrol.

Deocamdata nu au fost analizate datele din cutia neagra a trenului de mare viteza deraiat acum doua zile in Spania.

Sursa foto:madata.gr