TRAGEDIE Turcia: 4000 MANIFESTANTI au protestat fata de MOARTEA celor peste 200 MINERI

TRAGEDIE Turcia. Moartea a peste 200 mineri in urma unei explozii produse la Ankara a creat o mica rascoala pe strazi. Politia turca a folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa impotriva manifestantilor suparati ca un astfel de eveniment a fost posibil.

Politia a intervenit in momentul in care circa 4.000 protestatari s-au adunat la Ankara pentru a protesta fata de moartea minerilor in una din cele mai mari catastrofe din Turcia.

Citeste si: TRAGEDIE Turcia: Peste 200 de morti si alte cateva sute de MINERI blocati in subteran. UPDATE

TRAGEDIE Turcia. Totodata, zeci de locuitori furiosi din orasul Soma, unde s-a produs catastrofa, au demonstrat impotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, care venise la fata locului, si au cerut demisia acestuia, a informat agentia turca Dogan. Manifestantii au atacat vehiculul oficial in care se deplasa premierul in pofida prezentei unui dispozitiv de securitate, lovindu-l cu picioarele, a precizat agentia. Seful guvernului turc, care a coborât din masina in huiduielile protestatarilor, a intrat intr-un magazin si s-a intors la masina dupa câteva minute, potrivit imaginilor difuzate de agentie.

Circa 450 de mineri au fost salvati dupa accidentul produs intr-o mina de carbune din vestul Turciei in care cel putin 238 de muncitori si-au pierdut viata, a anuntat miercuri operatorul minei, a anuntat Reuters.

Citeste si: BASESCU a transmis condoleante presedintelui Turciei

TRAGEDIE Turcia. Vestile sunt din ce in ce mai rele. Potrivit ultimului bilant, 245 de persoane ar fi decedat, conform AFP.

Sursa foto: hurriyetdailynews.com