TRAGEDIE UCRAINA: Cutiile negre vor fi DECRIPTATE in Marea Britanie

SEPARATISTII PRORUSI au predat unor oficiali malaysieni, in cursul noptii de luni spre marti, la Donetk, CUTIILE NEGRE ale avionului prabusit joi intr-o zona din estul Ucrainei aflata sub controlul lor. Dispozitivele vor fi DECRIPTATE in Marea Britanie, a anuntat marti Guvernul ucrainean, relateaza AFP.

Cele doua inregistrari ale zborului, recuperate de catre REBELI PRORUSI care detin controlul asupra zonei in care s-a prabusit avionul de tip Boeing 777 cu 298 de persoane la bord, au fost predate luni seara unor reprezentanti ai Malaysiei.

Citeste si: TRAGEDIE UCRAINA-PREMIERUL AUSTRALIAN: LOCUL PRABUSIRII ZBORULUI MH17 A FOST ALTERAT “LA SCARA INDUSTRIALA”

Insa, la solicitarea Kievului, Olanda – tara din care provin 193 dintre victime – urmeaza sa fie insarcinata cu ancheta asupra catastrofei.

Astfel, atunci cand Haga va adopta in mod oficial decizia de a conduce investigatia, olandezii vor prelua CUTIILE NEGRE de la malaysieni si le vor trimite in Marea Britanie, a precizat Ministerul ucrainean al Dezvoltarii Regionale, al carui conducator, vicepremierul Volodimir Groisman, coordoneaza ancheta de partea ucraineana.

CUTIILE NEGRE permit inregistrarea conversatiilor din cabina pilotilor si datele tehnice ale zborului. Totusi, este putin probabil ca aceste dispozitive sa poata furniza informatii care sa permita identificaea originii tirului care a doborat avionul malaysian. Potrivit Statelor Unite, racheta a fost lansata dintr-o zona aflata sub controlul “REBELILOR sustinuti de catre Rusia”.

TRAGEDIE UCRAINA: RAMASITELE PRIMELOR VICTIME ALE ZBORULUI MH17 VOR AJUNGE MIERCURI IN OLANDA

Sursa foto: newscom.ua