TRAGEDIE UCRAINA: Un prim RAPORT referitor la PRABUSIREA zborului MH17 va fi publicat in cateva saptamani

Expertii olandezi care ancheteaza cauzele prabusirii zborului MH17 in estul Ucrainei spera sa publice un raport preliminar in “cateva saptamani”. “Avem suficiente informatii pentru a realiza un raport preliminar. Speram ca acesta va fi gata in cateva saptamani”, a asigurat Wim van der Weegen, purtatorul de cuvant al Biroului olandez pentru Securitate (OVV).

El a adaugat ca anchetatorii OVV s-au aflat in Ucraina, insa nu au ajuns la locul accidentului, unde au loc confruntari intre fortele militare ucrainene si separatistii prorusi. “Pentru a analiza informatiile (…), nu este esential sa ramai in Ucraina”, a afirmat purtatorul de cuvant al OVV, care a precizat ca echipa va lucra de acum incolo la Haga.

CITESTE SI: MALAYSIA AIRLINES IN COLAPS. DECIZIA LUATA DE STATUL MALAEZIAN 

Experti ucraineni specializati in anchetarea catastrofelor aviatice, care participa la ancheta, s-au deplasat la locul accidentului inainte ca Olanda sa preia conducerea anchetei. “De cand am preluat conducerea anchetei, nu au aparut noi oportunitati noi pentru a ne deplasa la locul catastrofei”, a mai afirmat Van der Weegen.

Experti olandezi, australieni si malaysieni insarcinati cu strangerea ramasitelor pamantesti si ale obiectelor personale ale victimelor s-au aflat insa la locul catastrofei, dar misiunea lor a fost suspendata miercuri, pe fondul deteriorarii conditiilor de securitate in zona. OVV a subliniat, intr-un comunicat, ca sarcina sa este sa stabileasca ce a cauzat prabusirea avionului, nu cine este responsabil.

CITESTE SI: AVION DOBORAT UCRAINA: Medicii legisti l-au IDENTIFICAT pe canadianul de origine ROMANA care a MURIT in tragedia aviatica 

Informatiile extrase din cutiile negre, analiza informatiilor inregistrate de radare si de controlorii de trafic aerian vor permite redactarea unui raport preliminar, a asigurat Wim van der Weegen.

Avionul Boeing al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit la 17 iulie, in estul Ucrainei, intr-o zona controlata de separatistii prorusi. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului si-au pierdut viata. Kievul si Occidentul i-au acuzat pe separatistii prorusi ca ar fi responsabili de catastrofa, in timp ce Moscova si separatistii acuza Kievul.

Sursa foto: newscom.ua