Seara magica pentru fotbalul romanesc! Tragerea la sorti astazi, ora 13.00, LIVE TEXT MONDO NEWS

Seara magica pentru fotbalul romanesc dupa ce toate echipele angrenate in cupele europene au reusit calificarea, in corpore, in play-off-ul Ligii Campionilor si Ligii Europa.

STEAUA BUCURESTI, PETROLUL PLOIESTI, ASTRA GIURGIU SI PANDURII TG JIU, desi ordinea este nesemnificativa, au reusit sa ajunga in play-off-ul cupelor europene, dupa ce au jucat in tururile preliminare nu mai putin de 18 partide fara a suferi nici macar un singur esec.

Steaua Bucuresti s-a calificat trecand de campioanele din Macedonia si Georgia (Vardar Skopje si Dinamo Tbilisi), Astra Giurgiu a eliminat pe Domzale, Omonia Nicosia si AS Trencin, Petrolul Ploiesti a trecut de Vikingur si Vitesse Arnhem, iar Pandurii Tg Jiu s-a calificat in fata celor de la Levadia Tallinn si Hapoel Tel-Aviv.

Interesante sunt si rezultatele in oglinda obtinute, per ansamblu, din acest tur trei preliminar de echipele romanesti. Adica, saptamana trecuta Steaua si Astra au castigat in deplasare, iar Petrolul si Pandurii au remizat pe teren propriu, iar marti si astazi Steaua si Astra au remizat acasa, iar Petrolul si Pandurii s-au impus in deplasare. Mai mult, echipelor romanesti este clar ca le prieste mult mai mult sa joace in deplasare, toate cele patru reprezentante ale noastre castigand afara si remizand pe teren propriu.

Iata cum arata si liniile de clasament ale echipelor romanesti in cupele europene in sezonul 2013-2014:

Steaua Bucuresti 4j 3 1 0 8-2 
Pandurii Tg Jiu 4j 2 2 0 7-2
Petrolul Ploiesti 4j 3 1 0 10-2
Astra Giurgiu 6j 4 2 0 11-5

Posibili adversari pentru reperezentantele noastre din play-off-ul EL

In acest moment, exista 31 de variante pentru fiecare dintre echipele noastre, maine dimineata UEFA va anunta componenta urnelor finale (formatiile vor fi repartizate dupa mai multe criterii, inclusiv zona geografica din care fac parte).

Adversari puternici: Tottenham Hotspur, FC Sevilla, Sporting Braga, Dinamo Kiev, VfB Stuttgart, Rubin Kazan, Standard Liege, Udinese, Fiorentina, Spartak Moscova, Besiktas, St. Etienne, Trabzonspor, Swansea, Feyenoord, Kuban Krasnodar.

Adversari medii: Alkmaar, APOEL Nicosia, PAOK Salonic, Red Bull Salzburg, Genk, Dnepr Dnepropetrovsk, Partizan Belgrad, Frankfurt, OGC Nice.

Adversari accesibili: Rapid Viena, Estoril, FC Nordsjaelland, Maccabi Haifa, Serif Tiraspol, Cernomoret Odesa.

ATENTIE: echipele eliminate din turul III preliminar al Ligii Campionilor au intrat in play-off-ul Europa League.

In ceea ce o priveste pe Steaua Bucuresti calculele sunt mult mai simple. Ros-albastrii pot cadea cu una dintre aceste cinci formatii: Austria Viena, Legia Varsovia, Maribor, Ludogoret Razgrad si Sahtior Karagandy.   

Tragere la sorti care va putea fi urmarita LIVE TEXT pe MONDO NEWS cu incepere de la ora 13.00 pentru Liga Campionilor si de la ora 14.00 pentru Europa League.

Sursa foto: uefa.com