TRAGERE la SORTI EUROPA LEAGUE: Cum arata GRUPELE! STEAUA si ASTRA si-au aflat ADVERSARELE. REACTIA SPUMOASA a lui BECALI

TRAGERE LA SORTI GRUPE EUROPA LEAGUE. STEAUA BUCURESTI si ASTRA GIURGIU s-au calificat in GRUPELE EUROPA LEAGUE. Tragerea la sorti va avea loc vineri, la GRIMALDI FORUM din PRINCIPATUL MONACO,cu incepere de la ora 14.00. STEAUA BUCURESTI va fi in urna a doua, iar ASTRA GIURGIU in urna a patra a competitiei. AMBASADORUL finalei UEL, care va avea loc la SOCKHOLM in 2017, este fostul international suedez PATRIK ANDRESON.

UPDATE 3: ”Puteam avea parte de o grupă mult mai grea, dar cred eu că Villareal e o echipă puternică. Osmanlispor formează un grup bun, au făcut o surpriză foarte mare anul trecut reuşind să ajungă pe locurile de Europa League. Cred eu că trebuie să fim atenţi, nu trebuie să ne gândim că joacă în divizia B, trebuie să fim atenţi. Trebuie să ne impunem un obiectiv, iar acesta este să ne calificăm în primăvara europeană. Nu contează dacă de pe primul sau de pe al doilea loc în grupă. Dacă vom ajunge mai sus, vom ajunge să jucăm şi cu echipele bune”, a spus antrenorul Stelei LAURENTIU REGHECAMPF dupa tragerea la sorti.

UPDATE 2: REACTIA SPUMOASA a FINANTATORULUI GIGI BECALI! „Eu nu le ştiu aşa de bine. La cît mă pricep cred că putem spera la primăvara europeană. Eu cred că o să avem stadionul plin pentru că oamenii sînt dornici de fotbal şi vor veni la toate meciurile Stelei din grupele Ligii Europa. Eu vorbesc doar de echipa mea.

Am pierdut 2-3 milioane de euro pentru calificarea Astrei. Eu nu am avut duşmănie şi răutate cu Astra, ci m-am uitat la interesul meu. Dar cînd am văzut că s-a calificat Astra, atunci m-am uitat la partea plină a paharului. 20% din punctajul pe care îl fac ei revine la noi şi atunci m-am gîndit că mai mult valorează 20% din punctajul lor decît 2 milioane de euro. Cînd l-a băgat Şumudică pe Florea am avut un sentiment de vină şi am zis: „Dă-mi Doamne putere să ţin cu Astra şi nu cu englezii ăia!.

Îmi aduc aminte de meciul cu Villarreal din 2005. Nu am cum să uit aşa ceva. A fost un moment frumos. A fost ceva de vis. Nu am nici o problemă că ne întîlnim cu Rusescu. Să vedem dacă-l bagă şi o să joace titular. Nu m-am interesat în legătură cu asta. Eu am înţeles că Osmanlispor este o echipă puternică. Eu vreau ca Steaua să ajungă în semifinală sau în finală. Eu cred că avem o echipă puternică, valoroasă. Vreau mai mult decît primăvara europeană”, a spus GIGI BECALI la un post de televiziune.

UPDATE 1: CUM ARATA COMPONENTA GRUPELOR EUROPA LEAGUE:  

GRUPA A
1. MANCHESTER UNITED
2. FENERBAHCE ISTANBUL
3. FEYENOORD ROTTERDAM
4. ZORYA LUGANSK

GRUPA B
1. OLYMPIACOS PIREU
2. APOEL FC
3. YOUNG BOYS BERNA
4. FC ASTANA

GRUPA C

1. ANDERLECHT BRUXELLES
2. AS SAINT ETIENNE
3. FSV MAINZ 05
4. GABALA SC

GRUPA D

1. ZENIT SANKT PETERSBURG
2. AZ ALKMAAR
3. MACCABI TEL AVIV
4. DUNDALK FC

GRUPA E

1. VIKTORIA PLZEN
2. AS ROMA
3. AUSTRIA VIENA
4. ASTRA GIURGIU

GRUPA F

1. ATHLETIC BILBAO
2. KRC GENK
3. RAPID VIENA
4. US SASSUOLO CALCIO

GRUPA G

1. AJAX AMSTERDAM
2. STANDARD LIEGE
3. CELTA VIGO
4. PANATHINAIKOS ATENA

GRUPA H
1. SAHTIOR DONETK
2. SPORTING BRAGA
3. KAA GENT
4. KONYASPOR

GRUPA I
1. SCHALKE 04
2. RED BULL SALZBURG
3. FK KRASNODAR
4. OGC NICE

GRUPA J
1. ACF FIORENTINA
2. PAOK SALONIC
3. SLOVAN LIBEREC
4. QARABAG FK

GRUPA K
1. INTER MILANO
2. SPARTA PRAGA
3. SOUTHAMPTON
4. HAPOEL BEER-SHEVA FC

GRUPA L
1. VILLARREAL CF
2. STEAUA BUCURESTI
3. FC ZURICH
4. OSMANLISPOR  AS

STIRE INITIALA

Iata cum arata urnele EUROPA LEAGUE

URNA 1:

Schalke 04
Zenit Sankt Petersburg
Manchester United
Sahtior Donetk
Athletic Bilbao
Olympiacos Pireu
Villarreal CF
Ajax Amsterdam
Inter Milano
ACF Fiorentina
Anderlecht Bruxelles
Viktoria Plzen

URNA 2:

AZ Alkmaar
Sporting Braga
Red Bull Salzburg
AS Roma
Fenerbahce Istanbul
Sparta Praga
PAOK Salonic
STEAUA BUCURESTI
Genk
APOEL Nicosia
BATE Borisov
Standard Liege

URNA 3:

St. Etienne
Gent
Young Boys Berna
FK Krasnodar
Rapid Viena
Slovan Liberec
Celta Vigo
Maccabi Tel Aviv
Feyenoord Rotterdam
Austria Viena
FSV Mainz
FC Zurich

URNA 4:

Southampton
ASTRA GIURGIU
Panathinaikos
Osmanlispor
Sassuolo
Qarabag
Gabala
OGC Nice
Zorya Lugansk
Konyaspor
Hapoel Beer-Sheva
Dundalk.

CITESTE SI: TRAGERE LA SORTI LIGA CAMPIONILOR: CUM ARATA GRUPELE

TRAGERE LA SORTI GRUPE EUROPA LEAGUE.  STEAUA BUCURESTI a pierdut categoric in play-off-ul Ligii Campionilor, scor 0-6 la general cu Manchester City. In schimb, ASTRA GIURGIU  a reusit o nesperata si spectaculoasa calificare, pentru al doilea anu consecutiv in dauna englezilor de la West Ham United. Astfel, STEAUA BUCURESTI si ASTRA GIURGIU se pregatesc sa-si afle adversarii din grupele Europa League.

TRAGERE LA SORTI GRUPE EUROPA LEAGUE. Ros-albastrii vor intra in urna a doua din Liga Europa cu echipe precum Fenerbahce, Sparta Praga, PAOK, Standard sau Gent. In urna capilor de serie exista si cativa adversari accesibili pe langa greii United, Inter sau Bilbao. Asta nu inseamna insa ca urnele 3 si 4 sunt ale echipelor slabe. Pot cadea adversari puternici din aceste urne: Celta Vigo, Feyenoord, Southampton, Sassuolo sau Konyaspor.

Variante de grupe pentru STEAUA BUCURESTI:

Grupa grea: Manchester United, Steaua, Celta Vigo, Sassuolo

Grupa accesibila: Anderlecht, Steaua, Maribor, Dundalk

Grupa echilibrata: Braga, Steaua, Rapid Viena, Southampton

Variante de grupe pentru ASTRA GIURGIU:

Grupa grea: Manchester United, AS Roma, Mainz, Astra

Grupa usoara: Plzen, Standard, Zurich, Astra

ATENTIE! Nu pot juca doua echipe din aceeasi tara in aceeasi grupa, dar nici echipele din Rusia si Ucraina nu se pot intalni in aceasta faza a competitiei!

TRAGERE LA SORTI GRUPE EUROPA LEAGUE. Faza GRUPELOR din EUROPA LEAGUE va incepe pe data de 15 septembrie. Ultima runda a competitiei va avea loc pe 8 decembrie. Ultima data cand STEAUA BUCURESTI s-a calificat in primavara europeana a fost in sezonul 2012-2013. Tot Laurentiu Reghecampf era pe banca ros-albastrilor, STEAUA BUCURESTI reusind sa cistige o grupa cu FC Copenhaga, Stuttgart si Molde.

Sursa foto: uefa