Tragere la sorți Liga Campionilor. CFR Cluj și-a aflat adversara din turul doi preliminar

CFR Cluj și-a aflat marți adversara din primul tur preliminar al Champions League. Potrivit tragerii la sorți de la Nyon, campioana României o va înfrunta pe Astana (Kazakhstan).
 
Update: Miercuri dupa-amiaza a avut loc tragerea la sorti a meciurilor din turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Campioana Romaniei, CFR Cluj, a fost si ea prezenta in urne si n-a avut parte deloc de o tragere favorabila.

Astfel, castigatoarea intalnirii dintre CFR Cluj si Astana (Kazahstan), din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, va da piept in runda urmatoare cu campioana Israelului, Maccabi Tel-Aviv.

Meciurile din turul doi preliminar al Ligii Campionilor se vor juca in perioada 23/24 iulie (turul) si 30/31 iulie (returul). Celelalte adversare impotriva carora puteau sa fie repartizati clujenii:

Lindfield (Irlanda de Nord) sau Rosenborg (Norvegia);

Dundalk (Irlanda) sau Riga FC (Letonia);

Dudelange (Luxemburg) sau Valletta FC (Malta);

The New Saints (Tara Galilor) sau castigatoarea pre-calificarilor.

Pentru a ajunge sa joace in turul doi preliminar, CFR Cluj trebuie sa treaca de primul tur preliminar, unde se va duela cu Astana, pe 9/10 iulie (turul), respectiv 16/17 iulie (returul).

 Știre inițială

Meciul tur se va desfăşura în perioada 9/10 iulie, iar returul este programat o săptămână mai târziu, 16/17 iulie. Formația pregătită de Dan Petrescu va disputa prima manșă în deplasare.

Cine este FC Astana

FC Astana, adversara celor de la CFR Cluj din turul I preliminar al Champions League, este o formatie tanara, fiind infiintata in urma cu numai 10 ani ca urmare a fuziunii dintre Almaty Megasport si Alma-Ata.

Sponsorizata de compania nationala de cai ferate din Kazahstan, FC Astana a beneficiat inca din primul sezon de un buget impresionant si a reusit astfel sa atraga fotbalisti cu un nume mult mai mare decat nivelul clubului.

In prezent, in lotul celor de la Astana se afla nu mai putin de 10 “stranieri”, printre care si un roman, Dorin Rotariu, transferat in iarna acestui an.

Vedetele sunt insa sarbul Antonio Rukavina, fost jucator la Borussia Dortmund sau Villareal, si croatul Marin Tomasov, trecut pe la Hajduk Split si 1860 Munchen.

Sezonul 2019 al primei ligi din Kazahstan este in plina desfasurare, sistemul competitional fiind primavara-toamna, iar Astana este liderul campionatului cu 35 de puncte dupa 16 etape. Echipa joaca meciurile de acasa pe Astana Arena, un stadion cu o capacitate de 30 de mii de locuri construit in 2009.

 
Sursa foto: sport