TRAGERE LA SORTI LIGA CAMPIONILOR: STEAUA si ASTRA vor avea adversari accesibili in turul III preliminar. REACTII. UPDATE

STEAUA BUCURESTI si ASTRA GIURGIU si-a aflat, vineri la pranz, adversarele din turul al treilea preliminar al LIGII CAMPIONILOR.

UPDATE: REACTII GIGI BECALI si LAURENTIU REGHECAMPF:

“Ii multumesc lui Dumnezeu ca am picat cu Sparta Praga. Macar nu sunt mai puternici decat noi, jucam cu ei de la egal la egal. Nu putem spune ca asteptam o minune, ne batem cu ei, putem spune chiar ca avem un mic plus de valoare. Jucatorii isi doreau Fenerbahce daca nu era Sparta Praga. Sparta e un adversar mai usor decat celelalte. Mai ramane ca Dumnezeu sa-mi asculte rugaciunea si sa ne calificam. O iau ca pe un semn de noroc! Meme si Reghe isi doreau Sparta, pe ei i-am ascultat. Sansele sunt 50-50”, a spus Becali la postul Sport.ro.

In acelasi timp, antrenorul LAURENTIU REGHECAMPF spune si el ca STEAUA si SPARTA au sanse egale de calificare in playoff.

“Vom intalni un adversar foarte puternic. Este o dubla intalnire in care cele doua echipe pornesc cu sanse egale si speram sa obtinem calificarea in play-off. Putem considera ca avem un mic avantaj, deoarece partida decisiva va avea loc la Bucuresti, unde speram ca suporterii nostri sa ne ofere un suport incredibil”, a spus Reghecampf, citat de site-ul oficial al clubului.

STIRE INITIALA

STEAUA BUCURESTI, aflata pe partea de tablou a vicecampioanelor, o va intalni gruparea ceha SPARTA PRAGA, probabil cea mai accesibila echipa dintre cei 5 capi de serie. Elevii lui Laurentiu Reghecampf au scapat astfel de adversari puternici, precum Sahtior Donetk, Ajax Amsterdam si Fenerbahce Istanbul. Primul meci va avea loc in Cehia, iar  returul se va disputa, o saptamana mai tarziu, la Bucuresti pe Arena Nationala.

SPARTA PRAGA este o formatie cunoscuta in Romania, care in sezonul trecut a incheiat pe locul secund campionatul din Cehia, la sapte puncte in spatele campioanei Viktoria Plzen.  Cel mai cunoscut jucator al Spartei este Kehinde Fatai, fostul varf al Astrei Giurgiu. Insa, cel mai periculos om al cehilor este veteranul David Lafata, capitanul si golgheterul echipei, el inscriind in sezonul trecut nu mai putin de 20 de goluri in campionat.

STEAUA si SPARTA s-au mai intalnit in Cupa Campionilor Europeni in sezonul 1988/1989, atunci formatia bucuresteana umilind campioana din Cehia cu scorul general de 7-3, 5-1 pentru ros-albastri pe Stadionul Letna (7 septembrie 1988), returul de pe stadionul din Ghencea incheindu-se cu o remiza, 2-2 (5 octombrie 1988).

SPARTA s-a intalnit in sezonul 2009/10 cu ardelenii de la CFR Cluj in grupele Europa League, feroviarii impunandu-se cu 3-2, si in play-off-ul aceleiasi competitii in sezonul 2011/12 cu FC Vaslui, moldovenii eliminandu-i pe cehi cu scorul de general de 2-1. 

CITESTE SI: TRAGERE LA SORTI EUROPA LEAGUE: PANDURII SI VIITORUL SI-AU AFLAT ADVERSARELE

Campioana Romaniei, ASTRA GIURGIU, va avea la randul sau o misiune aparent facila, urmand a juca impotriva castigatoarei dublei manse dintre FC Copenhaga (Danemarca) si Crusaders (Irlanda de Nord).

Elevii lui Sumudica au scapat de echipe precum Viktoria Plzen, FC Salzburg sau Ludogorets Razgrad, campioana Bulgariei. Primul meci va avea loc in Romania, iar returul in deplasare. In meciul tur, danezii au invins cu 3-0 in deplasare, astfel ca cel mai probabil nu vor avea probleme sa se califice mai departe.

FC COPENHAGA a este un club destul de tanar in fotbal, fiind infiintat abia in 1992. Proiectul este insa unul de mare succes pe plan intern, in 24 de ani de existenta Copenhaga castigand 11 titluri de campioana si sapte Cupe. ASTRA si COPENHAGA s-au intalnit intr-un amical in aceasta vara, romanii impunandu-se cu 1-0 gratie reusitei veteranului Teixeira. 

Danezii nu au un lot impresionant, insa din acesta se remarca jucatori ca Ludwig Augustinsson, Thomas Delaney sau Andreas Cornelius.

Partidele  vor avea loc pe 26 sau 27 iulie, turul, respectiv 2 sau 3 august, returul. Echipele care vor fi eliminate dupa turul al treilea al Ligii Campionilor vor evolua apoi in play-off-ul Europa League, pentru calificarea in grupe.

Sursa foto: uefa