TRAGERE la SORTI preliminarii LIGA CAMPIONILOR: VIITORUL si FCSB si-au aflat ADVERSARELE

VIITORUL CONSTANTA si FCSB, campioana si vcecampioana din LIGA I, isi vor afla, vineri dupa ora 13.00, adversarele din TURUL III PRELIMINAR al LIGII CAMPIONILOR. Decizia de la TAS a dezvaluit si ultimul semn de intrebare legat de parcursul echipelor romanesti in cupele europene. Viitorul este oficial campioana Romaniei si va intra pe culoarul favorabil in drumul catre grupele Ligii Campionilor. Viitorul nu este cap de serie si va avea o misiune dificila. Nu la fel de dificila ca FCSB, cea care este pe culoarul non-campioanelor.

Partidele din TURUL III PRELIMINAR al LIGII CAMPIONILOR vor avea loc pe 25/26 iulie si pe 1/2 august.

UPDATE 4: Intr-o postare pe site-ul oficial al echipei, oficialii lui Plzen amintesc de palmaresul nefavorabil pe care-l au in disputele cu echipele romanesti. De asemenea, cehii se tem de Denis Alibec, atacant care a marcat impotriva loc in sezonul trecut al Europa League, cand au jucat cu Astra Giurgiu.

“FCSB isi joaca meciurile de acasa pe Arena Nationala, care are o capacitate de 55.000 de spectatori. Victorienii au fost deja pe acel stadion, cand au jucat in Europa League cu Astra. De altfel, la FCSB joaca acum Denis Alibec, cel care a marcat impotriva noastra in acel joc”, noteaza site-ul oficial al gruparii din Plzen. “Balanta meciurilor disputate de Viktoria Plzen cu echipele romaneste nu e deloc stralucitoare. Din patru meciuri jucate, am pierdut doua si am remizat in celelalte doua”, continua sursa citata.

UPDATE 3: “Dintre cei cinci adversari posibili din urna capilor de serie, Viktoria Plzen parea cel mai accesibil adversar, dar asta nu inseamna ca suntem favoriti la calificare. Este vorba despre doua meciuri din preliminariile UEFA Champions League, astfel incat totul va fi echilibrat. Ne dorim foarte mult sa ne calificam, iar pentru a reusi acest lucru, trebuie sa avem atitudine si sa demonstram ca meritam”, a declarat antrenorul Nicolae Dica pentru site-ul oficial al echipei.

UPDATE 2Noroc si pentru FCSB! Echipa antrenata de Nicolae Dica va intalni vicecampioana Cehiei, Viktoria Plzen. Anul trecut a fost in grupa cu Astra si a terminat pe 3. Astra a invins-o in deplasare cu 2-1. Valoarea lotului, comparabila cu cea a ros-albastrilor, 25 milioane de euro. Si-a schimbat antrenorul – Pavel Vrba, este omul care i-a adus doua titluri, in 2011 si 2013.

Partida tur a intalnirii dintre FCSB si Viktoria Plzen se va juca in Bucuresti, pe 25 sau 26 iulie, in timp ce mansa secunda va avea loc in Cehia, pe 1 sau 2 august.

“Asa cum mi-am dorit, mi-a ascultat Dumnezeu rugaciunea, e un drum mai usor”, a spus Becali pentru Sport.ro. Ulterior, el a completat spunand ca FCSB are prima sansa la calificarea in play-off-ul Ligii Campionilor. “Toate echipele sunt mai puternice dar e o varianta mai usoara decat celelalte echipe. Avem prima sansa dar un e foarte mare, e mica sansa. Normal trebuie sa treci de ei. Daca jucam in play-off-ul Champions League deja nu mai conteaza, e bonus totul. Gata, de acum fac transferuri, nu mai astept, ca vin banii sigur din Europa League”, a spus Becali la postul de televiziune DigiSport.

UPDATE 1Viitorul Constanta va debuta in Champions League impotriva invingatoarei duelului dintre APOEL si Dudelange! In prima mansa, APOEL a trecut pe teren propriu de Dudelange cu scorul de 1-0, echipa calificata urmand a se decide in returul din Luxemburg. Primul meci se va juca in Romania. APOEL Nicosia si-a castigat grupa de Europa League sezonul trecut, dar a fost eliminata de Anderlecht in 16-imi.

Echipele care se impun in aceasta faza a competitiei se califica in play-off-ul Ligii, in timp ce invinsele merg in play-off-ul Europa League.

STIRE INITIALA

VIITORUL CONSTANTA – ADVERSARE POSIBILE:

*Olympiakos – Grecia; 80 mil euro lotul. A jucat sferturi de Europa League sezonul trecut, invinsa de Besiktas
*Celtic – Scotia; 50 mil euro, Brendan Rodgers antrenor. A ajuns in grupele UCL sezonul trecut si a reusit doua egaluri cu City (Barcelona, M’gladbach)
*FC Salzburg – Austria. In 2014 a venit in Romania, cu Astra in grupa. Sezonul trecut a jucat in grupele Europa League
*Copenhaga – Danemarca; A eliminat-o pe Astra anul trecut in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor; Grupele Liga Campionilor anul trecut, locul 3 cu Leicester, Porto si Brugge; A jucat optimi Europa League (Ajax).
*Ludogorets – Bulgaria; Moti si Keseru. 45 mil euro.  Playoff-ul Liga Campionilor, 2014.
*BATE Borisov – Belarus; Hagi era antrenor cand Steaua i-a eliminat in preliminariile UCL. Sezonul trecut a fost eliminata in playoff-ul Europa League.
*Legia Varsovia – Polonia; Anul trecut a jucat in grupele UCL, dupa o pauza de 21 de ani.
*APOEL Nicosia – Cipru. Si-a castigat grupa de Europa League sez trecut, eliminata de Anderlecht in 16-imi.
*NK Maribor – Slovenia. 14 mil euro. Eliminata in playoff-ul Europa League de Qabala (Azerbajd), sez trecut.
*Qarabag – Azerbaidjan – 12 mil euro. Locul 3 in grupa de Europa League sezonul trecut (Fiorentina, PAOK, Slovan). A invins-o de doua ori pe PAOK, a facut 7 puncte.

FCSB – ADVERSARE POSIBILE:

*TSKA Moscova – vicecampioana Rusiei; antrenor Viktor Goncharenko (fost la BATE Borisov, 2007); stadion de 30.000 de locuri.
*Ajax – vicecampioana Olandei; finalista Europa League; Antrenor nou – Marcel Keizer, de la echipa a doua.
*FC Bruges – vicecampioana Belgiei, echipa lui Dorin Rotariu; Au antrenor nou – a plecat Michel Preud’homme, a venit croatul Ivan Leko (39). Stadion de 30.000 de locuri. Echipa cotata la 90 mil euro, a cumparat vara asta de 10 milioane de euro.
*Dinamo Kiev – vicecampioana Ucrainei, au pe banca fostul selectioner al Belarusului, Alexandar Kaskevich. Lot cotat la 90 mil euro. Ultima data s-au intalnit in faza grupelor Europa League, 2014, Dinamo a invins in ambele meciuri.
*Viktoria Plzen – vicecampioana Cehiei; anul trecut a fost in grupa cu Astra si a terminat pe 3. Astra a invins-o in deplasare cu 2-1. Valoarea lotului, comparabila cu cea a Stelei, 25 mil euro. Si-a schimbat antrenorul – Pavel Vrba, este omul care i-a adus doua titluri, in 2011 si 2013.

Sursa foto: uefa.com