EUROPA LEAGUE: Meciuri echilibrate in sferturile de finala

Tragerea la sorti a sferturilor de finala ale Europa League a avut loc vineri, la Nyon (Elvetia), la scurt timp dupa ce am aflat meciurile spectaculoase la care vom asista in aceeasi faza a Ligii Campionilor. Sferturile de finala ale Europa League se vor disputa in zilele de 3 si 10 aprilie.

In sferturile de finala ale Europa League, cele mai bine reprezentate tari sunt Spania si Portugalia, fiecare dintre ele avand in competitie cate doua echipe, FC Valencia si FC Sevilla de o parte si Benfica Lisabona si FC Porto de cealalta parte. Celelalte patru echipe calificate sunt Juventus Torino (Italia), AZ Alkmaar (Olanda), Olympique Lyon (Franta) si FC Basel (Elvetia).

La fel ca si in cazul Ligii Campionilor, toate cele opt echipe au fost introduse in aceeasi urna nemaifiind luate in calcul criteriile protectiei de tara si capilor de serie. La tragerea la sorti a luat parte si fostul mare fundas italian Ciro Ferrara, ambasadorul finalei Europa League.

Citeste si: LIGA CAMPIONILOR: Capul de afis al sferturilor de finala se joaca intre Manchester United si Bayern Munchen 

Iata cum arata tabloul complet al sferturilor de finala ale Europa League:

1. AZ Alkmaar – Benfica Lisabona

2. Olympique Lyon – Juventus Torino

3. FC Basel – FC Valencia

4. FC Porto – FC Sevilla

Semifinalele competitiei vor avea loc pe 24 aprilie si 1 mai. Finala Europa League va avea loc in data de 14 mai pe arena celor de la Juventus Torino din capitala Piemontului.

Sursa foto: uefa.com