Tragere la sorți turneul olimpic de fotbal. Romania si-a aflat adversarele! Tricolorii au avut noroc

Miercuri la sediul FIFA de la Zurich a avut loc tragerea la sorți pentru turneul olimpic, programat în perioada 22 iulie-7 august. România s-a aflat în ultima urnă valorică, 4, si nu va întâlni în grupă nicio altă reprezentantă a Europei.

Romania revine după 57 de ani la JO, precedenta participare fiind în 1964, tot la Tokyo. Atunci, trupa lui Gicu Constantin și Pavlovici a terminat pe locul 5, după ce a trecut de grupă (3-1 cu Mexic, 1-1 cu Germania, 1-0 cu Iran), a pierdut în “sferturi” cu Ungaria (0-2) și a învins Ghana (4-2) și Iugoslavia (3-0) în turneul de consolare.

Mirel Radoi si elevii sai au avut noroc cu carul la tragerea la sorti, nationala Romaniei fiind repartizata in cea mai usoara grupa posibila, B, alaturi de Noua Zeelanda, Coreea de Sud si Honduras.

Program România la turneul olimpic de fotbal:

22 iulie:

Noua Zeelanda – Coreea de Sud

Honduras – România

25 iulie:

Noua Zeelanda – Honduras

România – Coreea de Sud

28 iulie:

România – Noua Zeelandă

Coreea de Sud – Honduras.

In sferturile de finală merg primele două clasate din fiecare serie unde se încrucișează grupele A+B și C+D (loc 1 v loc 2). Selectionerul Mirel Rădoi va merge în Japonia alaturi de jucători născuți după 1 ianuarie 1997, plus alți trei în afara criteriului de eligibilitate, lotul fiind format din 23 de fotbaliști.

Sursa foto: sport