TRAIAN BASESCU a castigat un PROCES IMPORTANT

Judecatoria sectorului 2 a decis ca fostul senator SORIN ROSCA STANESCU sa-i plateasca lui TRAIAN BASESCU daune morale, dupa ce fostul presedinte a castigat procesul intentat jurnalistului in 2013 pentru declaratiile pe care le-a facut in legatura cu proiectul Rosia Montana.

“Admite in parte cererea formulata de reclamantul Traian Basescu in contradictoriu cu paratul Sorin Rosca Stanescu. Obliga paratul sa achite reclamantului suma de 100 de lei cu titlu de despagubiri civile simbolice pentru recuperarea prejudiciului moral cauzat reclamantului. Respinge cererea formulata de reclamant in rest ca neintemeiata. Cu drept de apel”, se arata in minuta data de Judecatoria sectorului 2.

Decizia Judecatoriei Sectorului 2 nu este definitiva.

Citeste si: ROSCA STANESCU il ataca pe Basescu in DOSARUL REFERENDUMULUI

In noiembrie 2013, la Judecatoria sectorului 2 a fost inregistrat un dosar in care TRAIAN BASESCU l-a chemat in judecata, in civil, pe SORIN ROSCA STANESCU, avand ca obiect “pretentii — obligatia de a face”.

La acea data, SORIN ROSCA STANESCU a scris, pe blogul sau, ca a aflat din presa ca TRAIAN BASESCU l-a actionat in judecata, pentru declaratiile pe care le-a facut in legatura cu complicitatea acestuia, in calitate de inalt demnitar al statului, in proiectul Rosia Montana.

Citeste si: Sorin Rosca Stanescu da inapoi: I-as cere scuze lui Basescu, dar m-a acuzat de complot

“comisia speciala instituita de Parlamentul Romaniei este in plin proces de elaborare a unui raport. Cu certitudine nu vor fi ocolite nenumaratele ilegalitati savarsite, de-a lungul timpului, de importanti functionari ai statului, prin care Gold Corporation a obtinut o serie de favoruri, prin prejudicierea avutului public. Traian Basescu, in calitate de presedinte al Romaniei si de principal beneficiar al informatiilor furnizate de comunitatea serviciilor secrete, nu avea, de-a lungul timpului, cum sa nu fie pus la curent, in detaliu, cu o serie de acte si fapte ilegale care, iata, intr-un termen record, au intrat in posesia membrilor Comisiei Rosia Montana. In consecinta, nereactionand, ci, dimpotriva, facand repetate declaratii in favoarea acestui proiect, Traian Basescu a devenit complice”, afirma in 2013 SORIN ROSCA STANESCU.

Sursa foto: criterii.ro