TRAIAN BASESCU a cerut DEMISIA ministrilor TITUS CORLATEAN si BOGDAN STANOEVICI

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Presedintele TRAIAN BASESCU a solicitat duminica seara, prin intermediul unui comunicat de presa remis de site-ul Administratiei Prezidentiale, DEMISIA ministrilor TITUS CORLATEAN si BOGDAN STANOEVICI in urma organizarii DEFECTUOASE a primului tur de scrutin al ALEGERILOR PREZIDENTIALE.

“Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a urmarit cu atentie procesul electoral pentru alegerea presedintelui Romaniei care s-a desfasurat duminica, 2 noiembrie a.c., atat in tara, cat si in strainatate.

Domnul presedinte Traian Basescu constata ca au existat grave deficiente de organizare a procesului electoral in sectiile de votare din strainatate, unde nu s-au asigurat corespunzator materialele necesare si nici personal suficient.

CITESTE SI: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. ROMANII de la LONDRA UMILITI la sectiile de votare 

De asemenea, numarul mic de sectii de votare organizate in strainatate a facut ca un numar mare de romani sa nu-si poata exercita dreptul de vot. Domnul presedinte Traian Basescu constata, totodata, deficiente in asigurarea formularelor pentru declaratiile pe proprie raspundere in numeroase sectii de votare din tara.

CITESTE SI: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: HAOS la sectiile de vot in DIASPORA. UPDATE VIDEO 

Neajunsurile semnalate au impiedicat cetatenii romani sa-si exercite dreptul constitutional de a-si alege presedintele. In aceste conditii, se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, domnul Titus Corlatean, si a ministrului delegat pentru Romanii de Pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici”, se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Sursa foto: presidency.ro