Traian Basescu a cerut Parlamentului sa interzica prezenta partidului extremist maghiar Jobbik pe teritoriul Romaniei

Presedintele Romaniei Traian Basescu a cerut public, luni seara, elaborarea unor legi care sa interzica prezenta partidului maghiar extremist Jobbik si a membrilor acestuia pe teritoriul Romaniei.

“Am observat ieri o prezenta la varf a partidului extremist Jobbik. Cred ca a venit timpul sa punem capat prezentei acestui partid pe teritoriul Romaniei”, a declarat seful statului, intr-o conferinta la Cotroceni.

“Cer public Parlamentului sa adopte un act normativ prin care sa se interzica prezenta in Romania a membrilor acestei formatiuni”, a subliniat Basescu.

Citeste si: Laszlo Tokes, europarlamentarul care a luat-o pe aratura 

Presedintele Romaniei a catalogat Jobbik drept “un partid extremist, care nu are responsabilitate pentru Europa unita”.

“In Europa se constata o crestere a partidelor extremiste si, daca Ungaria nu ii poate pune sub control, macar pe teritoriul Romaniei nu au ce cauta”, a continuat seful statului.

“Voi avea o discutie extrem de aplicata in primul CSAT pentru ca libertatea, democratia, dreptul de miscare, la libera exprimare, nu pot merge pana la nivelul la care prin abordari extremiste sa faci rau altora, dar Jobbik e un partid extremist de care le e rusine pana si guvernantilor de la Budapesta. Nu vad de ce ne-ar fi noua rusine. Comportamentul lor de la Targu Mures justifica o astfel de masura”, a conchis seful statului.

Sursa foto: presidency.ro