Traian Basescu a felicitat-o pe Angela Merkel pentru castigarea alegerilor

Presedintele Traian Basescu i-a transmis, duminica, un mesaj cancelarului german Angela Merkel, prin care o felicita pentru victoria inregistrata de Uniunea Crestin Democrata (CDU) in alegerile generale legislative, transmite agentia Mediafax.

Basescu si-a exprimat speranta, in mesajul sau, ca relatiile de prietenie si cooperare dezvoltate pana acum intre Romania si Germania vor fi, in continuare, un argument pentru consolidarea parteneriatului dintre cele doua tari.

“Doresc sa va adresez sincerele mele felicitari pentru victoria pe care Uniunea Crestin-Democrata a obtinut-o in alegerile generale legislative. Aceasta reusita marcheaza confirmarea faptului ca politicile partidului dumneavoastra i-au convins pe cetatenii germani ca directia pe care ati adoptat-o si pe care ati sustinut-o in toti acesti ani este una de succes. Imi exprim increderea ca principiile care v-au inspirat deciziile va vor calauzi si mai departe in activitatea de cancelar, pentru binele Germaniei. Totodata, am certitudinea ca relatiile foarte bune dintre tarile noastre, prin prietenia care ne leaga si prin relatiile de cooperare pe care le-am dezvoltat in ultimii ani, vor fi, in continuare, un argument pentru consolidarea parteneriatului dintre Romania si Germania. Va rog sa primiti, stimata doamna cancelar, expresia deosebitei mele consideratii si intreaga mea apreciere pentru realizarile exceptionale pe care le-ati avut in inalta demnitate care v-a fost incredintata de poporul german”, se arata in mesajul presedintele Traian Basescu.

Cancelarul german Angela Merkel a castigat, duminica, alegerile legislative, partidul conservator castigand peste 42% din voturi. Totusi, Merkel ar urma sa guverneze cu opozitia, aliatul sau liberal neintrand in Bundestag, potrivit estimarilor televiziunilor.