TRAIAN BASESCU a fost reclamat de CSM la INSPECTIA JUDICIARA

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, luni<  INSPECTIA JUDICIARA in cazul declaratiilor facute de fostul presedinte TRAIAN BASESCU cu referire la dosarul NANA, informeaza postul B1 Tv.

Reprezentantii CSM au notat in sesizare faptul ca declaratiile facute de TRAIAN BASESCU prin intermediul unei postari pe pagina sa personala de Facebook in urma cu cateva zile au menirea de a influenta independenta justitiei.

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU afirma intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook ca regreta faptul ca 127 de familii din comuna NANA au sechestru asigurator pe terenurile agricole restituite in periaoda 1996-2010, despre care spune ca suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva sa.

TRAIAN BASESCU se intreaba, in finalul mesajului, de ce nu s-a facut nicio investigatie in perioada de trei ani in care proprietatea terenurilor a detinut-o firma italiana. 

CITESTE SI: Ioana Basescu, audiata ca martor in dosarul Nana

Mesajul postat de TRAIAN BASESCU:

“Imi pare rau pentru cele 127 familii din comuna NANA care au sechestru pe terenurile agricole restituite in perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva mea.

Nu exclud posibilitatea ca in procesul de restituire sa fi existat ilegalitati. Asta va constata justitia iar cei care au incalcat legea vor raspunde.
Sper ca astfel de investigatii sa se faca in toata tara, incepind spre exemplu cu judetele Vrancea si Timis.

IOANA BASESCU a cumparat de la o firma italiana cele 290,4 hectare de la Nana in octombrie 2013 in baza inscrisurilor legale de la cartea funciara, cu deplina buna credinta. Oare de ce timp de trei ani cit timp firma italiana a detinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigatie?”

CITESTE SI: TIBERIU NITU: Am solicitat o SITUATIE privind DOSARELE lui TRAIAN BASESCU 

Mesajul lui TRAIAN BASESCU vine in contextul in care Tribunalul Calarasi a respins joi seara contestatia depusa de IOANA BASESCU impotriva masurii asiguratorii dispuse de procurori asupra terenului din comuna NANA.

Procurorii au dispus sechestru pe 147 de titluri de proprietate, printre care si terenul fiicei fostului presedinte TRAIAN BASESCU. Procurorii sustin ca s-au comis ilegalitati in momentul comasarii a peste 200 de ha de teren.

Sursa foto: adevarul.ro