Traian Basescu a retrimis in Parlament legea RRA si TVR. Guvernul a dat imediat replica

Traian Basescu a retrimis in aceasta seara Parlamentului pentru reexaminare legea privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si a Societatii Romane de Televiziune pentru reexaminare.

“In forma sa initiala, Legea nr. 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune prevedea, in Art. 42, ca ‘finantarea necesara producerii si difuzarii emisiunilor radiofonice si de televiziune adresate strainatatii, precum si dezvoltarii acestei activitati se asigura din fondurile alocate de la bugetul de stat’ si ca ‘sumele necesare se evidentiaza separat in bugetul fiecarei societati, pe baza programelor stabilite potrivit legii'”, se arata intr-un comunicat al administratiei prezidentiale.

“In forma trimisa la promulgare, in conformitate cu Art. 43 alin. 11 ‘Societatea Romana de Radiodifuziune si Societatea Romana de Televiziune pot infiinta, cu avizul consultativ al comisiilor parlamentare pentru cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor, persoane juridice de drept privat si pot dobandi calitatea de asociat in cadrul unor asemenea entitati sau, dupa caz, pot achizitiona actiuni / parti sociale ale unei societati comerciale existente, in conditiile legii'”, se mai arata in document.

Actiunea lui Basescu nu a ramas fara ecou la Palatul Victoria: “Cerinta Presedintelui Romaniei ca Parlamentul sa reexamineze modificarea legii nu face decat sa tergiverseze adoptarea unor prevederi legislative menite sa faciliteze emisia postului roman de televiziune in Republica Moldova”, se arata intr-un comunicat al guvernului remis ziare.com.