Traian Basescu a semnat numirea lui Gigel Stirbu la ministerul Culturii. Depunerea juramantului la ora 16.00

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretele prin care ia act de demisia lui Daniel Barbu din functia de ministru al Culturii si de numire in locul acestuia a lui Gigel Stirbu, care va depune juramantul la ora 16.00, informeaza Mediafax.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat marti Decretul prin care se ia act de demisia lui Daniel-Constantin Barbu, ministrul Culturii, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, seful statului a semnat marti Decretul prin care este numit Gigel-Sorinel Stirbu în functia de ministru al Culturii.

Totodata, Presedintia a anuntat ca ceremonia depunerii juramantului de catre Gigel Stirbu va avea loc la ora 16.00, la Palatul Cotroceni. Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votata in unanimitate vineri, la doar o zi dupa ce fostul ministru al Culturii si-a dat demisia din aceasta functie, din cauza comparatiei facuta intre bugetul ministerului si cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA.

Sursa foto: gandul.info