Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante dupa moartea lui Ariel Sharon

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a transmis sambata, dupa moartea fostului premier al Israelului, Ariel Sharon, un mesaj de condoleante familiei acestuia.

Traian Basescu a transmis astazi un mesaj de condoleante la incetarea din viata a fostului premier Ariel Sharon, un “om de stat ale carui viziune si eforturi au contribuit la consolidarea identitatii Statului Israel”. “Incetarea din viata a lui Ariel Sharon, om de stat ale carui viziune si eforturi au contribuit la consolidarea identitatii Statului Israel, reprezinta o pierdere insemnata pentru poporul sau si pentru intreaga lume. Prin actiunile sale politice si prin valorile pe care le-a sustinut in intreaga sa activitate, Ariel Sharon ramane una dintre figurile marcante din istoria moderna a Statului Israel”, se spune in mesajul presedintelui Basescu, potrivit unui comunicat de presa al Admnistratiei Prezidentiale.”In acest moment de adanca tristete pentru noi toti, doresc sa adresez sincere condoleante familiei indurerate si tuturor celor care l-au pretuit”, a mai spus presedintele Basescu.

Totodata, si premierul Romaniei, Victor Ponta, si-a exprimat regretul pentru trecerea in nefiinta a fostului premier al Israelului, Ariel Sharon. “Am primit cu mare tristete vestea ca un mare om politic si strateg militar al Statului Israel a trecut in nefiinta. Ariel Sharon a fost un adevarat lider, luptand pentru tara sa atat pe front, ca militar, dar si ca lider politic si prim-ministru. Doresc sa transmit expresia profundei mele compasiuni fata de familia indurerata si poporul israelit si sa le adresez acestora sincere condoleante”, se arata in mesajul de condoleante transmis de prim-ministrul Victor Ponta.

Sursa foto: romaniatv.net