Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante familiei lui Radu Vasile

Presedinte Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante familiei fostului premier Radu Vasile, care a incetat din viata in noaptea de marti spre miercuri, din cauza unei boli incurabile, de care suferea de 3 ani.

Seful statului si-a exprimat regretul profund pentru moartea lui Radu Vasile si a tinut sa precizeze ca acesta a fost un premier bun intr-o perioada extrem de grea. Basescu a atras atentia ca romanii ii datoreaza lui Radu Vasile drumurile nationale, terminalul din Portul Constanta si diverse alte proiecte, pe care acesta le-a aprobat, desi situatia economia nu era deloc favorabila in acea perioada.

Citeste si: Radu Vasile a murit dupa o lunga suferinta cauzata de cancer

“Radu Vasile a fost premier intr-o perioada extrem de dificila, cand ne puneam problema daca Romania intra in incetare de plati sau nu si, cu toate acestea, Radu Vasile a gasit resursele si inteligenta sa spuna DA unor programe(…) O prioritate aprobata de Radu Vasile a fost reabilitarea drumurilor nationale existente iar azi, chiar daca vrem toti autostrazi, sa stim ca fara aprobarea lui Radu Vasile, drumurile nationale ar fi ramas ca inainte de Revolutie. Si azi se mai lucreaza la implementarea programului aprobat de Radu Vasile in nordul tarii. Tot datorita lui avem cel mai mare terminal de containere in Marea Neagra la portul Constanta. Sunt multe lucruri pe care as putea sa le spun, a marcat epoca lui dar si ce a urmat dupa, prin curajul de a spune da unor ministri care ii propuneau proiecte”, a declarat Traian Basescu.