Traian Basescu a vorbit la telefon cu Valeriu Zgonea pe tema amnistiei

Traian Basescu a facut tot posibilul ca legea amnistiei si gratierii sa nu fie modificata astazi in plenul Parlamentului. Seful statului l-a sunat pe presedintele Camerei Deputatilor in incercarea de a-l convinge ca se comite o greseala. Pana  la urma, proiectul a fost amanat.

“Presedintele Traian Basescu a intrat in campanie electorala, il respect si-l apreciez. A scris astazi Parlamentului, am avut si o discutie cu el la telefon, i-am explicat la telefon ca Legea amnistiei, legea aceasta pe care am facut-o cu modificarea articolului 256 indice 1, daca ele incalca angajamentele statului roman, tratatele in vigoare si legislatia, atunci exista un instrument de control al presedintelui, legea nu a fost promulgata si vom face o dezbatere pe aceasta tema.

Toti parlamentarii, indiferent de culoare sunt de acord sa fie sanctionati pentru ceea ce fac, dar nu in capacitatea lor de functionari publici, pentru ca nu sunt functionari publici”, a declarat Zgonea.

Presedintele Traian Basescu a declarat marti seara ca va retrimite Parlamentului legea prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici.