TRAIAN BASESCU: Actiunea lui VLADIMIR PUTIN in Ucraina frizeaza IRATIONALUL

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat, miercuri, la finalul sedintei CSAT, ca actiunile presedintelui rus VLADIMIR PUTIN privind Ucraina frizeaza IRATIONALUL.

“Statele membre NATO se angajeaza sa nu instaleze baze permanente mari la frontiera de est a NATO, insa asta nu inseamna ca Romania nu are niste obiective. Obiectivele noastre sunt generate de evenimentele din Ucraina si de ceea ce ne-a aratat presedintele Putin, actiune care a ajuns la limite care frizeaza IRATIONALUL”, a afirmat presedintele.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Am aprobat prezenta AERONAVELOR de LUPTA NATO in Romania. LIVE TEXT

“Romania solicita generic consolidarea flancului estic al aliantei. In acest sens, dincolo de realizarea capabilitatilor pentru consolidarea intregului flanc estic, sunt modalitati diverse de a se atinge aceste obiective”, a mai spus presedintele.

Citeste si: ULTIMA ORA: MESAJ INGRIJORATOR al presedintelui BASESCU legat de RUSIA

“Aud frecvent afirmatii legate de pericolul agresiunii Rusiei la adresa Ucrainei si i-as ruga pe cei care sunt pregatiti sa sara in sus cand aud cuvantul agresiune sa consulte concluziile ultimului consiliu european. Nu reprezinta pentru noi o amenintare directa sau un lucru la care sa ne uitam ca ni se poate intampla si noua maine daca lucrurile se desfasoara in limite rationale, de care eu tin cont  cand spun ca Romania nu risca sa fie atacata sau destabilizata de omuleti verzi”, a mai spus Basescu.