Traian Basescu apara audiovizualul din Romania!

Traian Basescu nu e de acord cu codul insolventei! Presedintele Romaniei considera ca guvernul Ponta discrimineaza prin acest cod, intreaga presa audiovizuala din Romania.

“Articolul 83, alineatul 3, este un articol discriminatoriu care vizeaza proceduri strict pentru audiovizual.”, a declarat Basescu, in cadrul unei conferinte sustinute, in urma cu cateva minute, la Palatul Cotroceni.

Seful statului considera ca premierul Victor Ponta este vinovat de aplicarea , in aceste conditii, a codului insolventei: “Presupun ca, spre deosebire de Adrian Nastase, care platea presa, Victor Ponta este la fel de hotarat sa puna sub control audiovizualul, mult mai cinic si mai brutal. De ce aplica un regim discriminatoriu tv si radio?! Oricine se  supara pe o televizine, dar nu o inchide, frate, las-o acolo, ca isi revine ea, sau tu!”, a punctat Traian Basescu.

Presedintele se teme chiar pentru integritatea TVR, televiziunea publica pe care o doreste neatinsa din punct de vedere politic.

“Nu cumva se tinteste TVR-ul? Si asta pentru ca este intr-o situatue dificila. Ma tem ca maine, poimaine, aflam ca televiziunea publica este insolventa si o sa vina cineva care are lichiditati. Si cum exista un Voiculescu(seful Intact Media, detinatorul Antenei 3) ori un Ghita(detinator Romania Tv), care din contractele cu statul au bani suficienti, ne trezim ca vin salvatorii Ghita si Voiculescu sa cumpere TVR-ul!”, a mai spus presedintele Romaniei, cu trimitere la televiziunile pe care le considera impotriva sa.

Basescu trage un semnal de alarma, in ceea ce priveste libertatea presei si prejudiciile pe care aplicarea codului insolventei i le-ar putea aduce Romaniei.

“Nu pozez intr-unul care se pupa cu televiziunile. Dimpotriva, am avut conflicte cate nu a avut niciun politician. Dar de aici pana la a discrima in procese economice de insolventa, care au ca obiectiv sa le aduca pe linia de plutire financiar , iar tu iei masuri sa le scufunzi, mi se pare  ca este un pas urias in afara liniilor democratie. Aceasta actiune va aduce deservicii Romaniei.”, a conchis seful Statului, care cere avocatului Poporului respingerea ordonantei.