TRAIAN BASESCU, atac DUR la POLITICIENII care vor sa SCHIMBE CODURILE PENALE: Opriti-va, imbecililor!

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU ii critica DUR pe parlamentarii care incearca in aceste zile sa modifice substabtial CODUL PENAL si pe cel de Procedura Penala.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook intitulata “Opriti-va, imbecililor!”, fostul sef al statului sustine ca “un grup de parlamentari a inceput o batalie nemiloasa” cu justitia, afirmand ca “mai mult ca oricand justitia are nevoie de judecatorul care este singur pe baricada legii si a constiintei lui”.
Citeste si: AMBASADA SUA si cea a Marii Britanii, INGRIJORATE de MODIFICARILE propuse la CODURILE PENALE

“Un grup de parlamentari a inceput o batalie nemiloasa cu codul penal si cu justitia pentru a inlocui sintagma «suspiciuni rezonabile» cu sintagma «indicii temeinice». Eu, ca om politic, sustin ca formularea actuala trebuie sa ramina pentru ca da un spectru foarte larg de apreciere judecatorului. Incercarea de a-l incorseta pe judecator in criterii inguste, la aprecierea arestarii preventive, ar fi o greseala si, in mod categoric, problema sistemului nostru judiciar nu este aici, deci opriti-va! Personal, cred ca problema sistemului judiciar este chiar la parte din judecatori, la mentalitatea lor legata de propria independenta sau de propria lor putere”, a scris TRAIAN BASESCU.

Citeste si: DNA: MODIFICARILE propuse la CODURILE PENALE ar INGREUNA pedepsirea infractorilor

“La bordul navelor de mare tonaj, exista o vorba, care, cred eu, este aplicabila si judecatorilor si ea suna asa: «La bordul navei, intre pavilion si Dumnezeu este doar comandantul». In toata istoria Marinei, nimeni n-a indraznit vreodata sa-l puna si pe secund intre pavilion si Dumnezeu. Parafrazind, «In justitie, intre lege si soarta unui om, pe de o parte, si Dumnezeu, pe de alta parte, este doar judecatorul». La fel ca si la comandantul de nava, alaturi de judecator, nu incape secundul, adica nici procurorul, nici ofiterul SRI, nici avocatul, nici atmosfera creata de televiziuni, uneori chiar cu sprijinul generos al procurorilor, nici opinia publica, nici fostii ofiteri acoperiti dintre judecatori si procurori, nici politicienii. Mai mult ca oricind justitia are nevoie de judecatorul care este singur pe baricada legii si a constiintei lui, precum comandantul pe puntea de comanda”, a mai scris fostul presedinte pe pagina lui de Facebook.