TRAIAN BASESCU ATACA: Guvernul tehnocrat este specific TARILOR BANANIERE!

Intr-un interviu publicat, luni, de Romania Libera, TRAIAN BASESCU a declarat ca „insasi ideea de tehnocrati la guvernare este specifica unei tari bananiere”.

„Domnul Curaj (ministrul Educatiei – n.r.), de exemplu, a reusit sa numeasca un comitet mai toxic decat cel care a fost. O avem pe doamna Ecaterina Andronescu, care stim ca este o distrugatoare de invatamant modern si care probabil va putea citi plagiatele in cheia descoperirilor epocale si nu a plagiatului ordinar, il avem pe domnul Pieleanu, un mare atasat de PSD, avem rectorul SNSPA-ului, de fapt fostul Stefan Gheorghiu pana la urma. Domnul ministru Curaj a facut numiri care nu imi dau nici o speranta ca acea Comisie va clarifica problema doctoratului lui Toba (ministrul de Interne – n.r.), a doctoratelor unde indrumator a fost Oprea. Vorbim aici in mod deosebit de doctoratele de la Institutii Militare de Invatamant.

In acest guvern mai intalnim oameni ca Vasile Dancu, asupra caruia cred ca s-a facut o confuzie intre strateg  si om politic. El poate fi un strateg de campanie, asa cum inteleg ca se autodefineste. Bine, acum exista si strategi ai esecului„, a detaliat TRAIAN BASESCU.

TRAIAN BASESCU a avertizat ca, in mod „categoric”, vorbim despre un pact intre Liviu Dragnea (presedintele PSD) si PNL.

„Categoric da. Ciolos a putut sa puna putini ministri, de fapt. Toba a venit dintr-o parte, Dancu dintr-o parte, Borc dintr-o parte. Deci, oricat ar fi declarat acest guvern ca fiind de tehnocrati si oricat ar spune domnul Ciolos ca si-a ales singur ministrii, nu il crede nimeni si orice om rational nu poate sa il creada. Cum puteai sa il iei pe Toba in guvern, daca ai avut mana libera sa iti alegi ministrii”, a punctat TRAIAN BASESCU.

Pe de alta parte, BASESCU a apreciat ca DACIAN CIOLOS va rezista dupa 2016, cel putin ca figura publica.

„Eu cred ca da. Nu stiu si nu cred ca va rezista ca prim ministru, insa cred ca fi o figura publica in functiile de optiunile pe care le va avea. Este exclus un nou guvern de tehnocrati de anul viitor. Nu exista nicaieri in Europa, poate doar mici exceptii. Acum ori ca pui un asa zis guvern de tehnocrati sau ca faci un guvern de colonie este acelasi lucru din punct de vedere democratic”, a spus TRAIAN BASESCU.

Sursa foto: realitatea