TRAIAN BASESCU, URMARIT PENAL pentru SPALARE de BANI. UPDATE

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU s-a prezentat, vineri dimineata, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), pentru a-i fi aduse la cunostinta acuzatiile din dosarul de SPALARE de BANI, informeaza televiziunile de stiri.

UPDATE 13.00Parchetul General a inceput URMARIREA PENALA fata de fostul presedinte al Romaniei, TRAIAN BASESCU, pentru SPALARE de BANI in forma continuata in dosarul terenului din Aleea Privighetorilor, zona Baneasa a Capitalei.

“Ca urmare a solicitărilor reprezentanţilor mass-media referitoare la calitatea în care a fost citat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie domnul Băsescu Traian, fost preşedinte al României, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul BĂSESCU TRAIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani prev. de art. 29 alin. 1 lit. c din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal anterior şi art. 5 din noul Cod penal.

În ordonanţa întocmită, procurorii au reţinut că fapta a fost săvârşită în perioada octombrie 2000 – mai 2005, prin încheierea succesivă a mai multor contracte de vânzare -cumpărare a unor imobile.

Cercetările continuă în cauză, iar pe măsura derulării lor vom informa opinia publică.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arata intr-un comunicat la Parchetului General.

STIRE INITIALA

TRAIAN BASESCU nu a vrut sa faca declaratii nici la intrarea dar nici la plecarea de la Parchetul General fiind vzibil iritat. In acest dosar, TRAIAN BASESCU este acuzat de SPALARE de BANI privind un teren din cartierul Primaverii, pe care l-ar fi obtinut pe vremea la care era primar general al Capitalei si pe care, ulterior, i l-ar fi vandut omului de afaceri COSTEL CASUNEANU.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU, URMARIT PENAL PENTRU SPALARE DE BANI IN DOSARUL CASUNEANU. REACTIA FOSTULUI PRESEDINTE. UPDATE

Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP) anunta, pe 20 aprilie, ca este suspect pentru SPALARE de BANI in forma continuata legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002. Parchetul General a intocmit dosarul de la o sesizare din 2014 a Grupului pentru Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, si se bazeaza pe acuzatiile unor martori, inscrisuri bancare si rapoarte ale Oficiului de combatere a spalarii banilor.

Sursa foto: gandul